PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ: "Ne isključujem nijedan scenario u vezi sa snabdijevanjem naftom"

Brnabićeva je navela da ne isključuje ni scenario prema kojem bi se napravio aranžman da “Gasprom” pređe u ruke azerbejdžanskog “Sokara”, ali ni druge scenarije.

  • Regija

  • 13. Apr. 2022  13. Apr. 2022

  • 1

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da u ovom trenutku ne očekuje da Srbija bude uključena u sankcije EU, dodajući da se svakog dana razgovara o situaciji sa partnerima u "Gaspromu", o "Naftnoj industriji Srbije", ali i o drugim scenarijima za rješavanje pitanja nafte u Srbiji.

Brnabićeva je navela da ne isključuje ni scenario prema kojem bi se napravio aranžman da “Gasprom” pređe u ruke azerbejdžanskog “Sokara”, ali ni druge scenarije.

– Ne bih isključila taj scenario, kao i druge partnere. Ne bih isključila nijedan scenario. Najvažnije je da smo izuzeti od sankcija i da će nesmetano nastaviti da teče nafta preko Jadranskog naftovoda. U ovom trenutku ne postoji problem –  rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Ona je ponovila da se svakodnevno razgovara o različitim opcijama i da u ovom trenutku ne može da kaže ništa preciznije o toj temi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...