"ZNAM ŠTA SE NE SMIJE PROTIV HRVATSKE": Vaha odbrusio kritičarima; 'to su priče za birtije'

Halilhodžić će se s približavanjem SP-a detaljnije pripremati za protivnike, a dok govori o velikom takmičenju, sada u prvi plan stavlja svoju ekipu, ne mareći za kritike i udarce zbog priče o velikim zvijezdama.

  • Sport

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 0

Proslavljeni bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić, koji je nekada vodio DInamo Zagreb, ponovno je u fokusu hrvatske fudbalske javnosti nakon što je žrijeb spojio njegov Maroko s Vatrenima u skupini ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru.

Iskusni stručnjak iz Bosne i Hercegovine, danas na klupi Marokanaca, nema puno nepoznanica kada gleda prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja će Maroku biti prvi protivnik na SP-u, u utakmici koja će biti odigrana 23. novembra na početku takmičenja u grupi F prvog kruga.

Znajući jake hrvatske adute, Halilhodžić je o kvaliteti Vatrenih pričao u razgovoru za Sportske novosti, ističući da je željan velikog iznenađenja za koje ima i recept.

Zna koji je put pravi

Govoreći o pristupu koji bi mogao imati protiv hrvatske reprezentacije, Halilhodžić je istaknuo što se ne smije raditi u takvoj utakmici.

"Bila bi najveća greška kada bih se protiv Hrvatske zatvorio. Kada imaš loptu, moraš napadati, pokušati stvoriti šanse. Mora se igrati kad imaš loptu, a ne je izbijati napamet jer samo igra može destabilizirati protivnika", kazao je Vaha, stavljajući u prvi plan pametni i korisni posjed lopte, s udarcima prema golu protivničke momčadi.

Kritike odbacuje – rezultatom

Halilhodžić će se s približavanjem SP-a detaljnije pripremati za protivnike, a dok govori o velikom takmičenju, sada u prvi plan stavlja svoju ekipu, ne mareći za kritike i udarce zbog priče o velikim zvijezdama kojih nema u reprezentaciji, ponajprije Chelseajevog Hakima Ziyecha, o čijim se nesuglasicama s iskusnim trenerom iz BiH najviše priča. O igračima kojih nema – Halilhodžić ne želi razgovarati.

"To su razglabanja za kafanu, birtije, za autobusne stanice, da prije prođe vrijeme. Treba pričati o našim rezultatima, tim mladim igračima koji su se uspjeli plasirati u Katar", kazao je iskusni trener, ističući sedam pobjeda i jedan remi, s gol-razlikom 25:3 u dolasku do velikog takmičenja.

‘Zagreb i Dinamo me primili sjajno’

Osim što je pričao o svojem sadašnjem poslu, Halilhodžić se za SN vratio i na vrijeme u Dinamu, u koji je došao u augustu 2010., a odlazak se dogodio u maju naredne godine. ‘Zagreb i Dinamo su me primili sjajno’, kazao je Vaha, dodajući da kontakti s nekima u bivšem klubu i dalje traju.

Bi li se vratio u Dinamo? Iako ga porodica već tjera na razmišljanje o životu nakon nogometa, 69-godišnji trener iz BiH kazao je da se i dalje osjeća dobro, još uvijek živi fudbal, a o mogućem povratku na Maksimir jednog dana kazao je –  nikad ne reci nikad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...