PROPAGANDNI RAT: Ukrajinska obavještajna služba objavila letak kojim Rusi...

Tuga koja vas je zadesila rezultat je zločinačkog režima kijevskog režima, navodi se u letku.

  • Svijet

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 0

Obavještajna služba Ukrajine došla je u posjed letka, kojeg, kako oni navode, dijele okupacione ruske vlasti u Hersonu stanvnicima ovog grada. U letku se, sa pozicija Rusije, objašnjavaju razlozi za invaziju koju je ova država pokrenula 24. februara na Ukrajinu.

Prema ukrajinskim obavještajcima, u letku se navodi i kako "Rusija nije u ratu sa ukrajinskim narodom". Za rat okrivljuju aktuelne ukrajinske vlasti predvođene predsjednikom Vlodimirom Zelenskim.

"Tuga koja vas je zadesila rezultat je zločinačkog režima kijevskog režima", navodi se u ovom letku.

alt

Propagandni letak

Ovo je, prema tvrdnjama Ukrajinske obavještajne službe najbolji dokaz da invazija na Ukrajinu nije pokrenuta zbog navodne odbrane Donbasa, nego s ciljem uništenja aktuelnih ukrajinskih vlasti, koje nisu naklone Rusiji.

Ukrajinci su pozvani na saradnju sa Rusima i upozoreni na opasnost od približavanja vojsci okupatorske vojske. U letku se također navodi (čak i nakon razotkrivanja zločina u Buči i drugim ukrajinskim gradovima) da "ruska vojska nije u ratu s ukrajinskim vojnicima i ne puca na civile".

Treba napomenuti da ovih dana ukrajinski i međunarodni istražitelji pažljivo istražuju navode o svim zločinima koji su počinjeni u Ukrajini, a prikupljeni dokazi će biti proslijeđeni Međunarodnom tribunalu za ratne zločine, stoji u informaciji Ukrajinske obavještajne službe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...