VUČIĆ NERVOZAN KAO NIKADA PRIJE: Iz Velike Britanije na Kosovo stižu NLAW protivtenkovske rakete kakve se koriste protiv ruskog okupatora u Ukrajini

Ono što je bitno naglasiti, jeste da upravo ove rakete koriste ukrajinske snage protiv ruskog okupatora.

  • Regija

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 9

U jeku rata u Ukrajini i političkih tenzija u regionu Velika Britanija je odlučila da pošalje rakete Javelin na Kosovo.

Ono što je bitno naglasiti, jeste da upravo ove rakete koriste ukrajinske snage protiv ruskog okupatora.

"London je Prištini isporučio rakete ‘Javelin’ i ‘NLAW’ koje ukrajinske snage koriste u borbi protiv ruskih trupa", prenose "Novosti".

Prema pisanju srbijanskih medija, ovaj potez britanskih vlasti je naljutio Vučića, koji će kako pišu tražiti od premijera Borisa Johnsona objašnjenje.

Pored toga, Srbija je najavila da će u narednom periodu početi sa pregovorima upravo sa Velikom Britanijom o kupovini aviona Tajfun.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...