ANA BRNABIĆ, PRIMJERKA SRBIJE: "Ozbiljno sam zabrinuta zbog toga što drugi naoružavaju Prištinu. To je strašno..."

"Onda vidimo ovakve poruke koje su sasvim jasne i očigledne. Koliko to destabilizuje čitav region? Mnogo. Ostaje da o tome pričamo potpuno otvoreno", rekla je Brnabić.

  • Regija

  • 17. Apr. 2022  

  • 11

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je ozbiljno zabrinuta zbog naoružavanja Kosova i informacija da Velika Britanija stoji iza toga, te ocijenila da to mnogo destabilizuje cijeli region.

"Ozbiljno sam zabrinuta zbog toga što drugi naoružavaju Prištinu. To je strašno i šalje pogrešne poruke", izjavila je Brnabić za televiziju "Prva".

Ona je navela da je zabrinuta i time "koliku je podršku na Zapadu imao premijer Kosova Albin Kurti da uskrati Srbima u južnoj pokrajini osnovna ljudska prava, odnosno da ostvare pravo glasa prvo na referendumu o ustavnim promjenama u oblasti pravosuđa, a potom i na izborima u Srbiji".

"Onda vidimo ovakve poruke koje su sasvim jasne i očigledne. Koliko to destabilizuje čitav region? Mnogo. Ostaje da o tome pričamo potpuno otvoreno", rekla je Brnabić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...