ZAMJENIK GRADONAČELNIKA PRIJEDORA VRIJEĐAO KATOLIKE NA USKRS: "Daleko im kuća bila, kad se sjetim šta je katolički kler radio i radi Srbima..."

"Vatikan se itekako bavio i politikom, po dobru ih nikad nismo zapamtili", kaže Kovačević.

  • Politika

  • 17. Apr. 2022  18. Apr. 2022

  • 12

Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora, oglasio se na svom Facebook profilu povodom najvećeg katoličkog praznika Uskrsa, kojeg danas slave pripadnici ove vjeroispovijesti širom svijeta.

Kovačević je, umjesto ljudske čestitke pripadnicima druge vjeroispovijesti, iznio niz uvreda na račun katolika i ove vjere.

alt

"Kad se sjetim šta je katolički kler radio i radi Srbima, koliko je žrtava pod njihovim blagoslovom bilo, ne da ne mogu ništa čestitati već ih se gnušam", rekao je Kovačević.

On kaže da Srbi nikada nisu po dobrom zapamtili politiku Vatikana.

"Vatikan se itekako bavio i politikom, po dobru ih nikad nismo zapamtili. Ko ne zna da je Bosna i Hercegovina i danas za njih terra misionaris, taj ništa ne zna", kazao je on.

"Vatikanistima" je poručio da im "lijepa kuća bude daleko".

"Zato, sačekajmo i sačekajte naš Vaskrs za čestitke. A do iskrenog izvinjenja i pokajanja, vatikanistima nek je daleko lijepa kuća", zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...