RAT UŽIVO: Dramatično obraćanje Zelenskog - "Ruske snage započele su bitku za Donbas!"

Danas je 54. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vijesti vezane za rusku agresiju na Ukrajinu iz minute u minutu pratite na portalu "Slobodna Bosna"!

  • Vijesti

  • 18. Apr. 2022  25. Apr. 2022

  • 1

23:00 Zvaničnici na istoku Ukrajine su izvijestili o još osam smrtnih slučajeva civila. Četiri osobe poginule su u ruskom granatiranju na području Donjecka, napisao je guverner regije na Telegramu. I najmanje četiri osobe su poginule kada su Rusi osvojili grad Kreminnu.

22:30 U ruskoj invaziji uništeno je ili oštećeno do 30 posto ukrajinske infrastrukture u vrijednosti od 100 milijardi američkih dolara, rekao je ukrajinski ministar infrastrukture.

22:15 Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se naciji.

"Sada možemo reći da su ruske snage započele bitku za Donas za koju su se dugo pripremale", izjavio je.

"Velik dio ruske vojske trenutno je uključen u ovu ofanzivu", dodao je.

22:00 U ruskom granatiranju u istočnoj regiji Donjecku poginule su četiri osobe, rekao je regionalni guverner Pavlo Kirilenko. Kremlj je pojačao napade na nekoliko gradova, ali je rekao da će njegov fokus u ratu biti Donbas -  koji čine regije Donjeck i Luhansk.

Očekuje se da će velika ofanziva započeti sljedećih dana, nakon gomilanja vojnika u regiji koja graniči s Rusijom.

21:51 Šef kabineta ukrajinskog predsjednika Andrij Jermak objavio je u ponedjeljak navečer da je "započela druga faza rata".

- Vjerujte u našu vojsku, vrlo je snažna, napisao je Jermak u kratkoj objavi na Telegramu.

21:39 Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u ponedjeljak da je zastao njegov dijalog s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nakon što su otkrivene masovne grobnice u Ukrajini.

"Od otkrivenih pokolja u Buči i drugim gradovima, rat je promijenio smjer pa s njime otada nisam više izravno razgovarao, ali ne isključujem to u budućnosti", rekao je Macron za televiziju France 5.

21:30 Humanitarni prekidi vatre između ukrajinskih i ruskih snaga u Ukrajini zasad nisu na vidiku, ali bi mogli biti za nekoliko sedmica, rekao je šef humanitarne pomoći UN-a.

21:20  Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je na Twitteru da je večeras razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

21:02 Prve pošiljke nove tranše američke vojne pomoći za Ukrajinu već su na granicama zemlje te će biti predane ukrajinskoj vojsci, rekao je u ponedjeljak visoki zvaničnik Pentagona. "Iz SAD-a su jučer u regiju stigla četiri aviona s raznom opremom", rekao je neimenovani zvaničnik, najavivši u sljedeća 24 sata dolazak i petog aviona, od kada je predsjednik Joe Biden u srijedu najavio novu vojnu pomoć u vrijednosti 800 miliona dolara.

Američki vojni stručnjaci su raspoređeni na istočnom krilu NATO-a od samog početka ruske invazije na Ukrajinu i uskoro će početi obučavati ukrajinske vojnike kako koristiti artiljerijski sistem M777 Howitzer, najavio je zvaničnik američkog ministarstva odbrane koji je želio ostati neimenovan. Radi se o najnovijoj generaciji artiljerijskog naoružanja koje je SAD odlučio prvi puta ustupiti ukrajinskoj vojci.

Američki stručnjaci su ranije u SAD-u obučavali ukrajinske vojnike kako koristiti bespilotnu letjelicu Switchblade.

S druge strane, ruske snage počinju osjećati učinak sankcija vezano uz nabavku naoružanja, posebno rezervnih dijelova, ocijenio je američki vojni zvaničnik. Najmodernije naoružanje koristi elektronske čipove čiji su glavni proizvođači Tajvan i Južna Koreja, dvije zemlje saveznice SAD-a, koje su prestale Rusiji isporučivati svoje proizvode u skladu s američkim sankcijama.

20:10 Gradonačelnik opkoljenog ukrajinskog grada Mariupolja Vadim Bojčenko rekao je u ponedjeljak da je oko 40.000 civila iz tog grada prisilno deportirano u Rusiju ili u ukrajinske regije pod ruskom kontrolom. "Nažalost, moram objaviti da od danas prisilno deportiraju" stanovnike, rekao je Vadim Bojčenko na ukrajinskoj televiziji. "Provjerili smo preko administrativnog registra da su već deportirali više od 40.000 ljudi."

Reuters nije mogao neovisno provjeriti tu tvrdnju.

Moskva je ranije objavila da je preuzela kontrolu nad Mariupoljem nakon gotovo dva mjeseca krvavih borbi. Mariupolj i dalje odolijeva, rekao je, međutim, u ponedjeljak američki vojni zvaničnik.

20:03 Europska unija u ponedjeljak je osudila nemilosrdno i protivzakonito rusko bombardiranje civila u Ukrajini i ratne zločine.

"EU osuđuje nemilosrdno i protivzakonito bombardiranje civila i infrastrukture koje provodi ruska vojska (...) ratni zločini ne smiju proći nekažnjeno", rekao je šef europske diplomatije Josep Borrell nakon napada na Lavov, na zapadu Ukrajine. "Napadi na Lavov i ostale gradove na zapadu Ukrajine pokazuju da niti jedan dio zemlje nije pošteđen bezumnog napada Kremlja", rekao je Borrell.

"Veliki gradovi, uključujući i Harkiv, i dalje su mete žestokih napada, uzrokujući nove civilne žrtve i nanoseći velike štete infrastrukturi", dodao je Borrell.

20:00 Rusko ministarstvo odbrane na današnjem je brifingu objavilo svoje najnovije informacije o invaziji u Ukrajini. Više pročitajte OVDJE

19:40 Čini se da je Rusija započela svoju očekivanu novu ofanzivu na istoku zemlje, izjavio je najviši ukrajinski sigurnosni zvaničnik.

"Jutros su okupatori pokušali probiti našu odbranu duž gotovo cijele crte fronta u oblastima Donjecka, Luhanska i Harkiva", rekao je sekretar Vijeća sigurnosti Oleksij Danilov u televizijskim komentarima. "Jutros su započeli pokušaj pokretanja aktivne faze", dodao je.

19:23 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u ponedjeljak je izaslaniku Europske unije službeno predao ispunjeni upitnik o pristupanju Ukrajine EU i rekao da vjeruje da će ovaj korak voditi k tome da njegova zemlja dobije status kandidata u narednim sedmicama. Upitnik, koji služi kao početna tačka EU za pokretanje pregovora o pristupanju, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen predala je ukrajinskom predsjedniku tokom posjeta Kijevu, 8. aprila.

Ukrajina je zatražila članstvo u Europskoj uniji nakon početka ruske invazije 24. febrauara.

19:08 Lučki grad Mariupolj u istočnoj Ukrajini i dalje odolijeva, dok Rusi, kako se čini, posljednjih dana šalju pojačanja u Ukrajinu, rekao je u ponedjeljak američki vojni zvaničnik. "Naša procjena je da se za Mariupolj i dalje vode borbe. Grad je i dalje pod prijetnjom zračnih napada, na udaru raketnih projektila i bombi te artiljerije", kazao je zvaničnik koji je želio ostati neimenovani.

Prema njegovim riječima, trenutno se u jugoistočnoj i istočnoj Ukrajini nalazi 76 ruskih taktičkih skupina, 11 više nego prije.

Moskva je ranije objavila da je preuzela kontrolu nad tim južnim lučkim gradom nakon gotovo dva mjeseca krvavih borbi.

19:04 Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je vladu da poveća penzije, socijalne naknade te plaee državnih službenika kako bi se ograničile ekonomske posljedice rata u Ukrajini.

19:02 Ukrajinske vlasti tvrde da je moguće da najavljivana ruska ofanziva na istoku države upravo počinje. Kako javlja Reuters, glavni štab ukrajinske vojske saopćio je da Rusi intenziviraju svoja djelovanja na područjima Harkova i Donjecka.

18:48 Dužnosnik Pentagona kazao je kako Rusija u Ukrajini trenutno ima ukupno 76 bojnih skupina te da je prošle sedmice raspodijelila 11 bataljona na istok i jug Ukrajine. Iz Pentagona su rekli kako će u narednim danima Ukrajince početi obučavati na Howitzerima, haubicama koje im SAD šalje u sklopu novog paketa vojne opreme.

18:26 Njemačke poduzetnike i sindikalce plaši embargo na ruski plin. Više pročitajte OVDJE

18:14 Ruski predsjednik je 64. motoriziranoj pješadijskoj brigadi dodijelio počasnu titulu za "herojstvo", javlja AFP i dodaje da je Ukrajina tu vojnu jedinicu optužila za zločine počinjene u Buči.

17:54 Rusi kažu da su ukrajinske snage vratile nekoliko naselja oko grada Izjuma u regiji Harkiv. Pukovnik Oleksandr Motuzjanik je na pressu rekao da su grad Izjum i okolna mjesta područja s najvećom koncentracijom ruskih jedinica. "S tog mjesta pokušat će razviti ofanzivu na istok", zaključio je.

17:46 Gradonačelnik ukrajinskog grada Melitopolja Ivan Fedorov opisao je svoje iskustvo nakon što su ga otele ruske snage. "Bilo je to opasnih šest dana jer je za Ruse vrijednost moga života ravna nuli. Nekoliko vojnika dolazilo mi je tokom noći i razgovarali su sa mnom 4-5 sati", rekao je Fedorov dodavši kako se suočio sa psihološkim, ali ne i fizičkim mučenjem. Fedorov je sada u Rimu, a pušten je u sklopu razmjene zarobljenika. Kaže da je i dalje u redovnom kontaktu s građanima Melitopolja te da tamošnji civili nemaju na raspolaganju ni hranu ni lijekove.

17:24 U Lavovu su spasioci ugasili požar u zgradi servisne stanice, koji se dogodio nakon granatiranja Rusije.

17:00 Ukrajina je pozvala Moskvu da dopusti otvaranje humanitarnog koridora iz Mariupolja kako bi ljudi mogli sigurno napustiti grad. Potpredsjednica Vlade Irina Vereščuk također je zatražila drugi koridor iz područja čeličane Azovstal. To bi omogućilo siguran izlaz za žene, djecu i druge civile.

16:52 Lokalno tužiteljstvo izvijestilo je o dva smrtna slučaja nakon granatiranja grada Harkiva na sjeveroistoku zemlje. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij sinoć je rekao da je pet osoba ubijeno u bombaškom napadu u gradu. Požari su viđeni diljem Harkova. Grad je drugi po veličini u Ukrajini i nije daleko od ruske granice.

16:34 Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij rekao je da je sedam osoba u tom gradu ubijeno, a 11 ranjeno, uključujući jedno dijete. Tri projektila pogodila su objekte vojne infrastrukture, dok je jedan pogodio pogon za zamjenu automobilskih guma. Grad nije vidio velike borbe tokom ruske invazije iako je bilo nekoliko zračnih napada  - uključujući onaj koji je pogodio skladište goriva prije nekoliko tjedana. Lavov je udaljen oko 70 km od granice s Poljskom.

16:24 Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je da je situacija u Mariupolju, luci na Azovskom moru koja je pod opsadom ruskih snaga, ekstremno teška, no grad se još brani. Moskva je ranije objavila da je preuzela kontrolu nad tim južnim lučkim gradom nakon gotovo dva mjeseca krvavih borbi. Rusija je u subotu saopćila da ima kontrolu u urbanim područjima, a neki ukrajinski borci ostali su u čeličani Azovstal.

16:12 Sergej Markov, politički komentator iz Moskve i bivši bliski savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je za BBC da je ruska krstarica Moskva potonula nakon što ju je pogodio projektil koji je NATO u januaru dostavio Ukrajini. Kaže da je gubitak broda bio neuspjeh ruske vojske. "To se dogodilo jer se Rusija ne bori samo protiv Ukrajine nego i protiv koalicije velikih država", rekao je.

16:00 Ukrajinske oružane snage objavile su na Twitteru da je Google Maps otvorio pristup ruskim vojnim i strateškim objektima. Prije su bili zamračeni. 

NAPOMENA: Portal "Raskrinkavanje.ba" utvrdio da je netačna informacija koju smo prenijeli u ovom tekstu kako je Google Maps "otvorio pristup" zamračenim ruskim vojnim i strateškim objektima. Platforma Google Maps je ovu informaciju, koju smo prenijeli sa suspendiranog Twitter profila @ArmedForcesUkr, zvanično demantovala. Portparolka Googlea Genevieve Park rekla je: "Nismo napravili nikakve promjene zamagljenja na našim satelitskim snimcima u Rusiji." Također, navedeni Twitter nalog zvanično ne pripada Oružanim snagama Ukrajine. Naime, nalog nije bio verifikovan, a ostaje nejasno da li je nalog zaista pripadao Oružanim snagama Ukrajine.

15:42 Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da su si zapadne zemlje zabile autogol kad su zbog Ukrajine uvele sankcije Rusiji te da je to dovelo do propadanja ekonomije na Zapadu.

Govoreći o stanju ruskog gospodarstva, Putin je rekao da se inflacija stabilizira te da se maloprodajna potražnja u zemlji normalizirala, javlja Reuters.

Ruski uslužni sektor pretrpio je najveći udarac od 2020., kada ga je pogodila pandemija Covida-19, jer su potrošači i tvrtke počeli otkazivati poslove zbog sve oštrijih sankcija zapada.

14:56 Sergej Markov, politički komentator sa sjedištem u Moskvi i bivši bliski savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je za BBC da je ruska krstarica Moskva potonula nakon što ju je pogodio projektil koji je NATO u januaru dostavio Ukrajini.

Tokom intervjua na programu BBC Radija 4 'World at One' priznao je da je gubitak broda bio neuspjeh ruske vojske, ali da je to bilo zato što se Rusija borila ne samo protiv Ukrajine nego i protiv "koalicije" velikih država uključujući SAD.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je malo informacija o tome kako je brod potonuo, tvrdeći da je šteta na brodu nastala tokom nesreće. Ukrajinska vlada, zajedno sa zapadnim obavještajnim dužnosnicima, kaže da je brod pogodilo nekoliko ukrajinskih projektila.

13:55 Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov obrušio se na ukrajinski pristup mirovnim pregovorima.

"Nastavljaju se kontakti oko mirovnih pregovora, ali nažalost ukrajinska strana nije dosljednja oko tačaka koje su dogovorene. Često mijenjaju svoju poziciju", rekao je.

Peskov je rekao i kako još ima vremena da se "neprijateljske zemlje" prebace na plaćanje plina rubljima. Odbio je konkretno reći koliko država je dosad pristalo na to.

13:30 Na ruskoj televiziji pojavila se snimka na kojoj se nalaze dva zarobljena britanska dobrovoljca.

Shaun Pinner i Aiden Aslin zarobljeni su u Ukrajini, a na ruskoj državnoj televiziji zamolili su Johnsona da dogovori da ih se razmijeni s uhapšenim oligarhom i političarom Viktorom Medvedčukom. 

13:05 Njemačke vlasti su od početka rata u Ukrajini pokrenule više od 140 istražnih postupaka zbog javnog odobravanja i poticanja ruske invazije pri čemu se u najvećem broju slučajeva radi o isticanju slova „Z“ , javljaju njemački mediji.

12:45 Služba sigurnosti Ukrajine objavila je video zarobljenog proruskog političara Viktora Medvedčuka koji se obratio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

12:30 Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novu ratnu kartu Ukrajine.

Kako se vidi, baš kao i posljednjih dana, najžešće borbe se vode na području grada Hersona koji je još uvijek u ruskim rukama. Mariupolj je u potpunom okruženju i to je jedini grad koji je na karti označen kao potpuno okružen.

Naravno, borbe se vode i na jugoistoku te istoku oko grada Harkiva, drugog grada po veličini.

alt

12:15 Rusija je saopćila da je pokrenula masovne udare tokom noći na ponedjeljak na ukrajinsku vojsku i povezane vojne ciljeve koristeći zračne snage, topništvo i sisteme protuzračne odbrane.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je ruska vojska projektilima uništila 16 ukrajinskih vojnih objekata tokom noći, uključujući pet zapovjednih centara, skladište goriva, tri skladišta streljiva te objekte u kojima su bili smješteni ukrajinski vojnici i vojna oprema.

11:50 Ruske snage ušle su u manji grad Kremina u regiji Luhanska, tvrde ukrajinski izvori. 

„Tokom noći neprijatelj je uspio napredovati do Kremine, no nisu se uspjeli bazirati tamo. Borbe u gradu i dalje traju“, objavio je guverner regije Luhansk Serhij Hajdaj na svom Facebooku. 

Po njegovim riječima, četiri civila su ustrijeljena dok su pokušavala pobjeći automobilom za vrijeme ruskog napada, prenosi Reuters.

11:25 Danas neće biti evakuacijskih koridora. To je drugi dan zaredom da civili ne mogu pobjeći iz okruženih gradova izloženih ruskim napadima.

Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vesesčuk kazala je kako su jučerašnji pregovori bili teški ali da "ruski okupatori nisu prestali granatirati i blokirati humanitarne rute"

11:10 Španija će u narednim danima ponovno otvoriti ambasadu u Kijevu, kazao je premijer Pedro Sanchez u intervjuu za televiziju Antena3. Španska ambasada u Kijevu evakuirano je 24. februara, nakon početka ruske invazije na Ukrajinu.

Više je evropskih zemalja, među kojima su Češka, Slovenija, Italija, Portugal i Francuska, najavilo da će ponovno otvoriti svoje ambasade u Kijevu.

10:57 Iz Kancelarije glavnog državnog tužioca Ukrajine saopćeno je da je najmanje 205 maloljetnika ubijeno, a 362 ranjena od početka ruskog rata protiv Ukrajine.

Navedeno je da je u bombardovanju ruske vojske oštećeno više od 1.000 obrazovnih ustanova, od kojih je 95 potpuno uništeno.

10:45 Ruski predsjednik Vladimir Putin najavljuje da će Moskva preusmjeriti izvoz energenata na istok, a dok Evropa pokušava smanjiti energetski ruski oslonac Putin uzvraća da evropske nacije neće moći odmah odustati od ruskog plina, no čini se da ipak otvara vrata plaćanju plina u eurima.

10:30 Nije poznato kakvo je stanje u Mariupolju. Po svoj prilici tamo se i dalje vode žestoke borbe što znači da grad još uvijek nije pao. No ukrajinski branitelji su, kako se čini, svedeni samo na područje čeličane Azovstal.

10.00 Vojna uprava Lavova: 6 ljudi poginulo u raketnim napadima ruskih snaga.

alt

09.30 Rusi u ratu izgubili 20.600 vojnika i gotovo 800 tenkova - objavio je Glavni štab ukrajinske vojske.

Slika

9.00 Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij rekao je da je pet raketnih udara pogodilo taj grad, a ne zna se ima li žrtava. Prema pisanju medija Suspilne, dvije su osobe ranjene u napadima u Dnipropetrovsku, prenosi Reuters.

08.30 Stanovnicima Lavova izdana je obavijest da se povuku u skloništa nakon što je u ponedjeljak ujutro grad napadnut s najmanje pet ruskih raketa. Vojni guverner regije Maksim Kozitskij rekao da je na grad palo četiri rakete, a nešto ranije gradonačelnik je spomenuo da ih je bilo pet. Novinari koji se nalaze u Lavovu također kažu da su čuli pet detonacija.

08.20 Kako izvještava BBC, najmanje pet eksplozija dogodilo se u zapadnom Lavovu, gradu blizu granice Ukrajine s Poljskom. Još nema službenih informacija o tome što se tačno dogodilo, no crni i sivi dim vide se na mjestu eksplozije.

Jedan član novinarske ekipe BBC-a uočio je projektil u letu. Alarm za zračni napad oglasio se otprilike 45 minuta prije eksplozije. Takve su sirene uobičajene u Lavovu, mnogi su ljudi bili na ulicama, a novinarska ekipa BBC-a izvještava da se nalazila u hotelskom restoranu na gornjem spratu zgrade kad su u daljini vidjeli oblake dima.

07.15 Ukrajina očekuje da će ruske jedinice u idućim danima pokušati zauzeti veći dio područja oko Hersona.

U najnovijem izvještaju ukrajinske vojske također piše i da su tokom jučerašnjeg dana ukrajinske snage odbile 12 ruskih napada i uništile 10 tenkova. U subotu su, kako tvrde Ukrajinci, uništili jedan avion i tri helikoptera.

07.00 U Kijevu se rano jutros čuju nove zračne uzbune. Ukrajinska novinska agencija UNIAN objavila je da se građane regije Luhansk pozvalo na hitnu evakuaciju.

"Iduća sedmica će biti teška. Ovo je možda zadnja šansa da vas spasimo", kazao je Sergei Gaidai, lokalni guverner.

Ukrajina očekuje žestoki ruski napad na Luhansk i Donbas, posebno nakon što su ruske snage napustile sjever zemlje.

06.45 Rusi su uzaludno pokušavali da se učvrste u regiji Lugansk, stoji u izvještaju Glavnog štaba ukrajinske vojske.

05.45 Dosad neviđena snimka ukrajinskog helikoptera koji lansira rakete prema ruskoj vojsci u blizini Kijeva. 28. februara 2022. godine.

05.30 Još jedan ATGM napad, ovaj put od ukrajinske 24. mehanizirane brigade na ruski tenk u blizini grada Popasna, Luganska oblast.

05.20 U fabrici Azovstalu Mariupolju se kriju civili bez vode i hrane, piše Ukrainska pravda.

05.00 Rusi su pucali na regiju Dnjepropetrovsk, ima žrtva, javljaju ukrajinski mediji.

04.00 Ukrajinski ministar vanjskih poslova kaže da grad Mariupolj "više ne postoji".

Jugoistočni lučki grad razoren je kontinuiranim ruskim napadima koji traju već gotovo dva mjeseca.

Dmitro Kuleba rekao je u nedjelju za CBS da su ruske trupe "odlučile po svaku cijenu sravniti grad sa zemljom".

03.00 Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja navodno pokazuje ruski ratni brod Moskva, koji je potonuo nakon što je, sve je izglednije, pogođen ukrajinskim protubrodskim raketama.

Izvor fotografije nije jasan, a njena autentičnost još uvijek nije potvrđena. No vojni stručnjaci kažu da bi mogla biti autentična.

Rob Lee, doktorand na odsjeku za ratne studije londonskog King's Collegea, na Twitteru je objavio da fotografija "izgleda autentično".

OSINTechnical, poznati profil na Twitteru koji objavljuje obavještajne informacije iz otvorenih izvora, objavio je: "Ne mogu potvrditi autentičnost, ali ovo je krstarica klase Slava. Ne mislim da je bilo koji drugi od brodova te klase uništen na ovaj način".

I dalje se sa stopostotnom sigurnošću ne zna zašto je potonuo zapovjedni brod ruske crnomorske flote. Ukrajina kaže da ga je pogodila protubrodskim projektilima, a Rusija tvrdi da je potonuo od posljedica eksplozija nakon požara na brodu.

Majka jednog od mornara s Moskve je za neovisne ruske novine Novaja Gazeta rekla, prepričavajući razgovor sa sinom, da je brod pogođen s tri projektila koja su stigla iz smjera Ukrajine.

Image

02.00 Prvi put od početka ruske invazije, više ljudi je ušlo u Ukrajinu iz Poljske nego što ih je otišlo u tu članicu EU.

Poljska granična služba objavila je da je u subotu 22.000 ljudi iz Poljske ušlo u Ukrajinu. U suprotnom smjeru granicu je prešlo 19.200 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...