MILORAD DODIK NAKON SASTANKA S AMERIKANCIMA: "Razočaran sam, zvaničnici i mediji u SAD-u smatraju da je Srbe potrebno disciplinovati"

"Na žalost, svaki taj susret donese samo papagajsko ponavljanje iste medijski isprane priče koja nanosi štetu ne samo Srbima i Republici Srpskoj, nego i BiH u cjelini", zaključio je Dodik, prenosi Srna.

  • Vijesti

  • 21. Apr. 2022  21. Apr. 2022

  • 15

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je iznenađen izjavom senatora SAD-a Chrisa Murphyja kojom potpuno dezavuiše javnost dajući komentar koji skoro da nema nikakve veze sa stvarnošću i izjavama koje su date tokom jučerašnjeg sastanka i za koje postoje uredno vođene zabilješke.

"Kao da nismo bili na istom sastanku. Ova matrica koju decenijama prate zvaničnici i mediji SAD-a pokazuje da za Srbe na Zapadu nema pravde i da smo narod koji je, po njihovom mišljenju, potrebno disciplinovati, ako treba i potpuno nedemokratskim metodama, lažima i prijetnjama. Zaista sam razočaran", rekao je Dodik Srni upitan da prokomentarise izjavu Marfija da srpski član Predsjedništva, kako kaže, prijeti da će uspostaviti vlastite srpske institucije koje bi, kako kaže, lako mogle dovesti do sukoba.

Dodik je rekao da kad god dolaze visoki zvaničnici, a pogotovo iz SAD-a, probudi se nada da će neko od njih imati hrabrosti da dešavanja i pojedince u BiH nazove pravim imenom.

"Na žalost, svaki taj susret donese samo papagajsko ponavljanje iste medijski isprane priče koja nanosi štetu ne samo Srbima i Republici Srpskoj, nego i BiH u cjelini", zaključio je Dodik, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...