MAJSTOR IZ JABLANICE POVUKAO NEOČEKIVANI POTEZ: Iako ga tjeraju s klupe Maroka, Vahid Halilhodžić krenuo u ofanzivu...

Nedavno je predsjednik marokanskog saveza Fouzi Lekjaa rekao da Halilhodžić ima podršku saveza, ali je naglasio da niko nije nezamjenjiv i dodao da će napraviti sve kako bi najbolji igrači Maroka nastupili na turniru.

  • Sport

  • 22. Apr. 2022  22. Apr. 2022

  • 0

Legendarni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić izborio je plasman s marokom plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje bi trebao igrati u skupini s Belgijom, Hrvatskom i Kanadom. I dalje je upitno hoće li upravo on i voditi tu reprezentaciju na SP-u, no on vuče poteze kao da hoće i zaoštrava konkurenciju u marokanskom timu.

Nedavno je predsjednik marokanskog saveza Fouzi Lekjaa rekao da Halilhodžić ima podršku saveza, ali je naglasio da niko nije nezamjenjiv i dodao da će napraviti sve kako bi najbolji igrači Maroka nastupili na turniru. Upravo je to dio koji marokanska javnost zamjera Halilhodžiću - sukob sa zvijezdama koje je udaljio iz nacionalne ekipe. Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija sad Lekjaa pokušava vratiti u reprezentaciju.

S druge strane Halilhodžić želi iskoristiti mogućnost da u svoj tim dovede igrače s dvojnim državljanstvima, što je i višegodišnja praksa tog saveza. Na odbijenice takvih igrača reagira se daljnjim insistiranjima pa tek treba vidjeti kako će marokanska reprezentacija izgledati na Svjetskom prvenstvu.

Amine Adli navodi se kao primjer takvog igrača. Rođen je u Francuskoj, roditelji su mu iz Maroka i može birati za koju bi reprezentaciju želio igrati. Trenutno je član francuske U-21 reprezentacije, no Marokanci insistiraju i ne odustaju niti nakon što je Bayerov krilni igrač dvaput odbio poziv u reprezentaciju Maroka.

Mohamed Ali-Cho u perspektivi može igrati za Francusku, Englesku i Obalu Bjelokosti, a Maroko se nada da će za njega. Navodi se da su Halilhodžić i Lekjaa u razgovoru s njim, njegovim predstavnicima i majkom. Sviđa mu se ideja o nastupu na SP-u, ali odluku još uvijek nije donio. Nastupa za Angers i, kao i Adli, francuski je U-21 reprezentativac.

Sofiane Diop je u istoj situaciji. Osim za mladu francusku reprezentaciju igra za Monaco, a pritisak na njega vrše i iz senegalskog saveza. Osim u Francuskoj, talentirane mlade igrače Maroko pokušava dovesti iz Belgije, kao što je slučaj s tamošnjim U-21 reprezentativcem i napadačem Club Bruggea Loisom Opendom.

On bi rado nastavio igrati za Belgiju i odbio je Halilhodžića, koji ga je još 2019. zvao da mu se priključi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...