GRADONAČELNIK MAIRUPOLJA VADIM BOJČENKO: "U našem gradu ubijeno je više od..."

On je dodao da satelitski snimci iz Maxar Technologies pokazuju masovne grobnice.

  • Svijet

  • 23. Apr. 2022  23. Apr. 2022

  • 0

Gradonačelnik Marijupolja Vadim Bojčenko govorio je o izvještajima, o zvjerstvima koja se dešavaju u opkoljenom gradu. ''Već postoje izjave očevidaca, građana Marijupolja o zvjerstvima koja su vidjeli i, nažalost, još uvijek vide'', rekao je.

Kaže da je broj ubijenih u Marijupolju zastrašujuć, "preko 20.000", prenosi BBC.

On je dodao da satelitski snimci iz Maxar Technologies pokazuju masovne grobnice i da „postoje neki novi dokazi koje smo danas dobili iz drugog područja“.

Rekao je da ruske trupe „uništavaju grad njegovim stanovnicima“ i to namjerno.

„Oni su načinili ovaj genocid tako što su zatvorili grad i upotrijebili prvo kopnenu artiljeriju i vazdušne napade, a potom i brodove. Namjera i znaci ratnog zločina i genocida nad građanima Marijupolja“, rekao je Bojčenko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...