PREDSJEDNIŠTVO BOŠNJAČKE STRANKE POTVRDILO: Ibrahimović i Adrović bit će ministri novoj crnogorskoj vladi

Ibrahimović će biti na poziciji ministra kapitalnih investicija i potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, dok će Adrović biti ministar rada i socijalnog staranja.

  • Regija

  • 24. Apr. 2022  24. Apr. 2022

  • 0

Bude li nova Vlada dobila podršku na predstojećoj sjednici Skupštine, Ervin Ibrahimović i Admir Adrović bit će ministri iz redova Bošnjačke stranke.

Ibrahimović će biti na poziciji ministra kapitalnih investicija i potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, dok će Adrović biti ministar rada i socijalnog staranja.

To je povrđeno nakon današnje sjednice Predsjedništva BS, na kojoj je usvojena odluka o učešću te partije u 43. Vladi Crne Gore.

Podsjetimo, Ibrahimović je trenutno potpredsjednik Skupštine, a po struci je magistar metalurgije. Admir Adrović, generalni sekretar BS, diplomirani je ekonomista.

"Ekonomski razvoj Crne Gore, kao i regionalni razvoj, sa posebnim akcentom na sjever naše države, bit će jedan od ključnih prioriteta. Nastavak započetih kapitalnih projekata, koji su nažalost bili ili potpuno zaustavljeni ili je njihova realizacija bila usporena u posljednjih 18 mjeseci, zadatak je na koji nova vlada mora odgovoriti promptno", poručili su iz BS nakon današnje sjednice Predsjedništva.

Naveli su i koji će biti ostali prioriteti, kada je u pitanju njihova stranka.

"Ono na čemu ćemo mi iz BS posebno insistirati je da se kroz izmjene zakona izvrši decentralizacija i jačanje uloge lokalnih samouprava kao i da se ispravi nepravda prema lokalnim samoupravama u dijelu prava na raspolaganje državnom svojinom na teritorijama opština; da se pojačaju aktivnosti u procesu suočavanja sa prošlošću i sa tim u vezi da se u krivično-procesnom smislu pojača fokus na slučajeve ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti koji su se dešavali na teritoriji Crne Gore ili u kojima su učestvovali državljani Crne Gore", naglasili su oni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...