POLITIČKI ANALITIČAR DAVOR GJENERO: "Milanovićeva izjava nije gaf, on je promotor interesa Putina"

Gjenero smatra da je "to potez koji proizlazi iz političkog profila Zorana Milanovića".

  • Regija

  • 27. Apr. 2022  27. Apr. 2022

  • 0

Izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koje su jučer sablaznile Europu, o tome da bi njegova zemlja mogla blokirati NATO put Finske, pa i Švedske, pod ultimatumom da se izmijeni Izborni zakon u Bosni i Hercegovini (!?), nisu gaf, smatra ugledni politolog i politički analitičar iz Hrvatske Davor Gjenero.

Podsjetimo na Milanovićevu izjavu zbog koje je jučer finski šef diplomatije kontaktirao Zagreb!

"Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku koja je 50 kilometara od Sankt Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, je l'. Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona, dok se ne natjera Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon, Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO", rekao je te dodao:

"Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU."

Gjenero smatra da je "to potez koji proizlazi iz političkog profila Zorana Milanovića".

"Nakon što je Miloš Zeman zašutio, Milanović je postao najsnažniji zagovornik protueuropskih i protuatlantističkih stavova unutar EU i NATO i najvažniji promotor interesa Vladimira Putina i njegova totalitarnog režima. Niti šteta koju radi prema BiH, nažalost, nije izvan konteksta njegova podaništva u odnosu na Moskvu", izjavio je Gjenero za portal Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...