KONAKOVIĆ STAO UZ ČOVIĆA: „U duhu historije BiH nije fer da biramo hrvatskog člana Predsjedništva…“ (VIDEO)

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je svoje političko stajalište o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda i izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

  • Mini market

  • 29. Apr. 2022  29. Apr. 2022

  • 22

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković gostujući u emisiji "U fokusu" OBN televizije potvrdio je svoje političko stajalište o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda i izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

"U duhu svih procesa, historije Bosne i Hercegovine, ja mislim nije fer da ljudima biramo hrvatskog člana Predsjedništva", kazao je Elmedin Konaković.

Zanimljivo, ratni član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, profesor Ivo Komšić, gostujući na N1 televiziji iznio je potpuno suprotno stanovište.

"Da Željko Komšić nije bio član Predsjedništva BiH u ovom mandatu, ova država bi se raspala. Milorad Dodik je sve bio pripremio da proglasi samostalnost RS-a početkom agresije Rusije na Ukrajinu. Spriječio ih je ukrajinski otpor. Dobio je Vučić zadatak od Rusije da se proglasi RS, a da Srbija štiti. Isto je i pripremao Čović za obnovu Herceg – Bosne”, poručio je Komšić.

Pogledajte šta je sve Konaković izjavio gostujući na OBN TV:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...