DODIK O SASTANKU S AMERIČKIM SENATORIMA I AMBASADOROM MURPHYIJEM: "Između članova Predsjedništva BiH nije bilo svađe"

"Tražio sam da se uvaži naš stav i jasno rekao da sam za dogovor šta je to minimum da BiH pribavimo novih 20 godina kako bi mogla da funkcioniše", istakao je Dodik.

  • Politika

  • 29. Apr. 2022  29. Apr. 2022

  • 2

"Nikakve svađe niti vrijeđanja nije bilo na nedavno održanom sastanku između članova Predsjedništva BiH sa američkim senatorima i ambasadorom SAD-a u BiH Chrisom Murphyijem", objavljeno je na Twitter nalogu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH. 

"Tražio sam da se uvaži naš stav i jasno rekao da sam za dogovor šta je to minimum da BiH pribavimo novih 20 godina kako bi mogla da funkcioniše", istakao je Dodik.

Smatra da se to može dogovorom i konsenzusom, a ne nametanjem sa strane.

"Protivnik sam bilo kakvog sukoba i nikakvog ratnog sukoba u BiH nema ni na vidiku. Tvrdnjom da je Sarajevo spoj austrougarske i osmanske arhitekture, Murphy potvrđuje da ne postoji BiH, već samo osvajačka kultura", kaže Dodik komentarišući tvrdnje Marfija, objavljene na svom blogu.

Podsjećamo, sastanak srpskog član Predsjedništva BiH održan je 20.aprila u Sarajevu sa američkim senatorima i ambasadorom SAD-a u BiH Chrisom Murphyijem gdje je razgovarano o političkoj krizi u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...