MILAN RADOVIĆ NAPAO DODIKA: "SNSD je prenosio nadležnosti na BiH dobrovoljno"

On navodi da je SNSD dobrovoljno prenio na nivo BiH 80 nadležnosti počevši od tablica, formiranja obavještajnih struktura na državnom nivou do drugih brojnih agencija.

  • Politika

  • 01. Maj 2022  01. Maj 2022

  • 3

"Najveći problem kada je riječ o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj predstavlja to što su one dobrovoljno prenesene i to upravo od strane SNSD koji u predizborno vrijeme pokreće priče o njihovom vraćanju", kaže Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On navodi da je SNSD dobrovoljno prenio na nivo BiH 80 nadležnosti počevši od tablica, formiranja obavještajnih struktura na državnom nivou do drugih brojnih agencija.

"Кada to uradite dobrovoljno i glasate u Parlamentu BiH za takve odluke, a to je radila tadašnja vladajuća koalicija u kojoj je učestvovao SNSD, onda se to, kako tvrdi struka, može vratiti na isti takav način. Da li ćemo dobiti saglasnost bošnjačke i hrvatske strane za to ja čisto sumnjam", navodi Radović, prenosi BN televizija.

On kaže da je očigledno da u BiH sa približavanjem izbora u fokus dolazi problematika koja nije bila prisutna periodu formiranja vlasti na nivou BiH od SNSD-a, SDA i HDZ.

"Prisjetimo se kako je i kada dokument o prihvatanju ANP donesen i poslan u Brisel", napomenuo je Radović.

U izbornim godinama međutim, dodaje on, imamo promjenu ponašanja i taktike u kojoj SNSD, SDA i HDZ jedni drugima nabacuju teme.

"U pitanju je dobro smišljena taktika dugogodišnjih koalicionih partnera kako bi se narodu odvratila pažnja od onih osnovnih životnih pitanja", istakao je Radović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...