ZELENSKI SE OBRATIO ALBANSKOM PARLAMENTU: "Zatvorite luke za ruske brodove i zabranite dolazak ruskih turista"

Zelenski je dodao da ruske banke treba odvojiti od globalnog finansijskog sistema.

  • Svijet

  • 03. Maj 2022  03. Maj 2022

  • 0

Ukrajinski predesjednik Volodimir Zelenski apelovao je u današnjem obraćanju Parlamentu Albanije putem video veze da ova zemlja zatvori luke za ruske brodove i ograniči dolaske ruskih turista.

Zelenski je dodao da ruske banke treba odvojiti od globalnog finansijskog sistema, a u međuvremenu, zatvoriti luke za ruske brodove i ograničiti broj ruskih turista, prenosi Euronews Albanija.

Ukrajinski predsjednik je naveo da se u Evropskoj uniji raspravlja o šestom paketu sankcija i da obim trgovine sa Rusijom mora biti smanjen, "koliko god to bilo teško", te da Ujedinjene nacije treba da prekinu saradnju sa ovom zemljom.

On je u današnjem obraćanju Parlamentu Albanije naveo da je ukrajinska vojska u zonama koje su napustili ruski vojnici pronašla masakrirana tijela.

Dodao je i da "Rusi ne dozvoljavaju da se dostave hrana i lijekovi u zone oružanog sukoba i da čak, ubijaju djecu", prenosi Albanian daily news.

Govoreći o situaciji u Marijupolju, ukrajinski predsjednik je naveo da je to potpuno uništen grad u kom postoje samo "destrukcija, ubistva i totalna pljačka" i da su u njemu uništeni mnogi vjerski objekti.

Zelenski je zahvalio Albaniji na podršci koju ova zemlja pruža Ukrajini, navodi Albanian daily news.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...