JURGEN KLOPP NAKON NEVIĐENE DRAME U ŠPANIJI: "Mi smo 'mentalna čudovišta', nismo uspjeli..."

Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u treće finale Lige prvaka u zadnjih pet godina.

  • Sport

  • 04. Maj 2022  04. Maj 2022

  • 0

Nakon dramatične utakmice, Jurgen Klopp je bio oduševljen svojim igračima.

"Osjećaj je kao da sam prvi put izborio finale. Poseban osjećaj, zato što je bilo jako teško. Rekao sam svojim igračima prije utakmice da pokažu da su 'mentalna čudovišta', nismo uspjeli u prvom poluvremenu, ali jesmo u drugom. Na kraju je to bila odlična izvedba", rekao je Klopp.

Nije želio Klopp kriviti nikoga pojedinačno za katastrofalno prvo poluvrijeme, iako izlaskom Jote, kojeg je zamijenio Diaz, sve se otvorilo: 

"Jota nije bio problem prvo poluvrijeme, mi smo imali 11 problema, sami početak, rani gol, to je bilo jako teško. Imao sam osjećaj da smo bili impresionirani njima. Na kraju smo mi zasluženo u finalu. "

Zanimljiva je nakon susreta bila i izjava Mohameda Salaha koji je oduševljeno poručio kako u finalu Lige prvaka želi Kraljevski klub: 

"Da budem potpuno iskren, želim igrati protiv Real Madrida, City je jak tim, igrali smo s njima nekoliko puta ove sezone, nadam se Realu i da ćemo i njih pobijediti na kraju."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...