BILL GATES OTVORIO DUŠU I PROGOVORIO O KONTROVERZNOJ TEMI: "Šta ja imam od toga da pratim ljude?"

Na temu Muskova preuzimanja Twittera rekao je: 'Znate... Elon... pretpostavljam da bi Twitter mogao postati gori. No isto tako bi mogao postati bolji... Trenutno imam stav - čekaj pa vidi.'

  • Show

  • 05. Maj 2022  05. Maj 2022

  • 1

Gates je u razgovoru u BBC-jevu Todayu rekao da su teorije zavjere o njemu 'lude' i da je prozivanje u javnosti 'užasno'. Također je rekao da je sastanak s Epsteinom bio 'greška', a dotakao se i kritika koje mu je uputio Elon Musk.

Bill Gates nekad je bio najbogatiji čovjek na svijetu, a sad je to Elon Musk. Nepotrebno je napominjati da se bivši šef Microsofta te trenutni šef Tesle i odnedavno Twittera baš ne vole. Musk je tako prošle sedmice optužio Gatesa za zarađivanje klađenjem na gubitak vrijednosti dionice Tesle. Musk je također, kao što to obično ide, začinio diskurs tiradom djetinjastih uvreda upućenih Gatesu, piše BBC.

O Musku

Gates je to komentirao rekavši da 'ne postoji razlog zbog kojeg bi on trebao biti ljubazan prema meni'. Musk je tvrdio da klađenje protiv Tesle potkopava Gatesovu okolišnu filantropiju. Kad su ga pitali za komentar, Gates je odgovorio: 'To nema apsolutno nikakve veze s klimatskim promjenama - ja imam načine na koje se diversificiram. Sve veća popularnost električnih automobila dovest će do konkurentnosti na tržištu, što znači da postoji razlika između prihvaćanja električnih automobila i beskonačnog povećanja tržišne vrijednosti kompanija koje ih proizvode.'

Na temu Muskova preuzimanja Twittera rekao je: 'Znate... Elon... pretpostavljam da bi Twitter mogao postati gori. No isto tako bi mogao postati bolji... Trenutno imam stav - čekaj pa vidi.'

O cjepivima

Gates je zainteresiran za društvene medije, ne zato što je pomoću njih zaradio milijarde, već zato što su postali fokus brojnih teorija zavjere. Oduvijek je bio zagovornik vakcinacije te je uložio milijarde u programe za to širom svijeta. Prisutnost u javnosti učinila ga je metom bizarnih i neutemeljenih tvrdnji da planira pratiti ljude pomoću čipova skrivenih u vakcini. Velik broj tih teorija započeo je na društvenim mrežama, a na snazi su najviše dobile tokom pandemije.

'Ponekad stvari postanu toliko bizarne da sve što možete napraviti je nasmijati se', rekao je.

'Mislim, što ja imam od toga da pratim ljude? Potrošio sam milijarde dolara na vakcine - ne zarađujem na njima, nego samo pokušavam spasiti ljudske živote', komentirao je dodajući:

'Nedavno sam bio u javnosti i ljudi su mi počeli dovikivati da ih pratim, što je užasno.'

O razvodu i sastancima s Epsteinom

Gates i njegova bivša žena Melinda French osnovali su Fond Bill & Melinda Gates, no mnogo toga u njegovu životu se promijenilo.

'Moj život je sad jako drukčiji. Djeca su se odselila, najmlađe je otišlo na fakultet prije godinu dana. Razvod je bio jako težak... bila je ovo dosta teška godina', komentirao je.

Brak je, podsjetimo, završio zbog priče o njegovoj izvanbračnoj vezi. Melinda Gates je u martu rekla da propitkuje zašto je provodio vrijeme s propalim finansijerom i seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom. 'Ne sviđa mi se to što se družio s Epsteinom, ne. To sam mu dala do znanja', rekla je u razgovoru za CBS. Kad ga je BBC pitao za mišljenje o tim sastancima, Gates ih je nazvao 'greškom'.

'Pogriješio sam što sam ikad imao veze s Jeffreyjem Epsteinom. Znate... možda su njeni (Melindini) instinkti bili bolji od mojih. Svaki sastanak s njime mogao se gledati kao odobrenje njegova zlog ponašanja. Da, to je bila velika greška', zaključio je Gates.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...