MINUT ŠUTNJE ZA VELIKOG IVICU OSIMA U BEOGRADU: Partizan i njegovi navijači se oprostili od svog nekadašnjeg trenera (VIDEO)

Spiker je objavio da je minut šutnje u čast Ivice Osima, a fudbaleri su stajali na centru. Sve je završeno aplauzom u čast nekadašnjeg selektora Jugoslavije.

  • Sport

  • 07. Maj 2022  

  • 0

Prije početka meča između Partizana i Vojvodine u Superligi Srbije održan je minut šutnje, čime smo dobili još jedan dokaz koliko je Ivica Osim bio poštovan čovjek i stručnjak.

Spiker je objavio da je minut šutnje u čast Ivice Osima, a fudbaleri su stajali na centru. Sve je završeno aplauzom u čast nekadašnjeg selektora Jugoslavije.

“Prije nekoliko dana zatekla nas je još jedna tužna vijest. U Grazu je preminuo  legendarni  jugoslovenski trener i igrač, ali prije svega trener našeg Partizana, Ivica Osim. Molimo vas da minutom ćutanja odamo posljednju poštu ovoj legendi sa njegovog i našeg stadiona u Humskoj ulici”, rekao je spiker, a zatim je na stadionu nastao muk.

Osim je rođen u Sarajevu 1941. godine, odrastao je Grbavici i počeo je fudbalom da se bavi u Željezničaru. Prvotimac je postao sa 18 godina, a igrao je u klubu ukupno 11 godina i upisao je 250 zvaničnih nastupa.

Za to vrijeme je dao 75 golova i tek kada se uveliko formirao kao igrač, otišao je iz Jugoslavije u inostranstvo. Put ga je odveo u Francusku, gde su njegove fudbalske destinacije bile Strasbourg, Sedan i Valenciennes.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...