KIJEV UPOZORIO UKRAJINCE NA MOGUĆI NOVI POTEZ PUTINA: "Tokom vikenda ko živ, ko mrtav, uslijedit će pakao u ratu sa Rusijom..."

Sve je moguće uoči obilježavanja Dana pobjede 9. maja

  • Svijet

  • 07. Maj 2022  07. Maj 2022

  • 1

Ukrajinski zvaničnici upozorili su stanovništvo da bi borbe sa Rusijom mogle da se intenziviraju, uoči obilježavanja Dana pobjede u Moskvi - 9. maja, koji zvanična Moskva obilježava kao Dan pobjede. Praznik, 9. maj, u Rusiji će biti obilježen vojnim paradama. Reuters prenosi da će ruski predsednik Vladmir Putin Zapadu tada poslati poruku o "sudnjem danu".

Rusko Ministarstvo vanjskih  poslova negiralo je da Moskva namjerava da u Ukrajini rasporedi nuklearno oružje.

"Rusija se čvrsto drži principa da u nuklearnom ratu nema pobjednika i da ga ne treba započinjati", prenio je Glas Amerike.

Ukrajinski zvaničnici iz Vijeća za nacionalnu sigurnost tvrde da će Dan pobjede doneti više granatiranja u određenim dijelovima zemlje.

"S obzirom na to da ruske trupe nemaju značajnija postignuća do Dana pobjede, rizik od pojačanog napada na ukrajinske gradove se povećava", napisali su zvaničnici na Facebooku.

Ukrajina je upozorila građane da nađu zaklon kada čuju sirene za zračnu opasnost i izbjegavaju masovna okupljanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...