OPOZIV DODIKOVE NAČELNICE DUŠICE RUNIĆ: Do 15.00 sati izlaznost 42 posto

Iz komisije kažu da se referendumski proces u Drvaru odvija bez problema.

  • Politika

  • 08. Maj 2022  

  • 1

Izlaznost na referendumu u Drvaru do 15.00 sati iznosi 42 posto, odnosno izjasnio se 2.501 glasač, rečeno je iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Drvar Dušice Runić.

Iz komisije kažu da se referendumski proces u Drvaru odvija bez problema.

U Drvaru se danas održava referendum na kojem će se 5.866 birača na redovnim biračkim mjestima moći izjasniti da li su za ili protiv opoziva načelnika općine Dušice Runić koja je iz Dodikovog SNSD-a.

Biračka mjesta otvorena su jutros na vrijeme u 7.00 sati, a bit će zatvorena u 19.00 sati, do kada je na snazi iz predizborna tišina, javlja Srna.

Predsjednik Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika Marita Bursać rekla je Srni da je 214 onih koji glasaju u odsustvu-lično, a putem pošte izjasniće se 433 glasača.

Ona je navela da u Drvaru ima 15 biračkih mjesta i tri mobilna tima.

Prema njenim riječima, podatke o izlaznosti Komisija će saopštiti i u 15.00 sati.

Inicijativu za opoziv načelnika opštine Drvar Dušice Runić pokrenulo je devet od ukupno 17 odbornika. Za opoziv Runić glasali su odbornici iz političkih stranaka SP, DNS, SNS FBiH, HDZ 1990 i Klub nezavisnih odbornika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...