LOŠA VIJEST IZ MOSTARA: Letovi za Njemačku otkazani zbog loše prodaje karata!

Direktor Ljubić ističe kako im zasad ostaju charter letovi i da trenutno rade na oživljavanju starih tržišta. 

  • Ekonomija

  • 10. Maj 2022  

  • 3

Letovi na direktnoj liniji Düsseldorf – Mostar – Düsseldorf za 2022. godinu najavljeni za 30. juna su otkazani, a kao razlog navodi se loša prodaja karata

"Iz avio-kompanije Eurowings dobili smo službenu potvrdu da su otkazani letovi najavljeni za 30. juna na relaciji Düsseldorf – Mostar – Düsseldorf. Nažalost, službenu informaciju razloga nemamo, a neslužbeno saznajemo da je to zbog slabe popunjenosti aviona, odnosno da prodaja karata nije zadovoljavala te minimalne uvjete ekonomičnosti i profitabilnosti", izjavio je u razgovoru za Fenu director Međunarodnog aerodrome Mostar Ivan Ljubić

On kaže kako su oni ispunili sve uvjete kao operatori i poslužitelji aerodromskih usluga. 

"Pristupili smo ozbiljno, ispunili sve zahtjeve koje je aviokompanija stavila pred nas i unatoč snažnoj marketinškoj kampanji koju smo imali u zadnjih mjesec i pol dana, i u BiH i Njemačkoj, nažalost nije urodilo plodom", naveo je Ljubić. 

Po njegovim riječima, iz aviokompanije Eurowings su izrazili nadu da će nastaviti suradnju, a podsjeća da imaju s njima i potpisani ugovor do 2023., odnosno za 2023. godinu te se nadaju kako će premostiti probleme koji su nastali. 

Direktor Ljubić ističe kako im zasad ostaju charter letovi i da trenutno rade na oživljavanju starih tržišta. 

Podsjetimo da su nedavno o saradnji Zračne luke Mostar i mađarske kompanije Wizz Aira, u Budimpešti razgovarali gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktor aerodroma Ivan Ljubić i predsjednik uprave mađarske aviokompanije Robert Carey. 

Mostarski aerodrome je ranije najavio charter letove iz Italije (Palermo i Catanija) od 31. jula do 3. septembra, letovi iz Amanna (Jordan) od 3. maja do 1. septembra, te letovi na relaciji Katowice – Mostar od 21. juna do 30. septembra. 

Inače, četiri aerodroma u Bosni i Hercegovini tokom prošle godine opslužila su ukupno 1.207.968 putnika (Sarajevo 767.133, Tuzla 299.009, Banja Luka 139.886 i Mostar 1.940 putnika).  

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...