NOVI ADUT IZ WOLFSBURGA: Volkswagen ima novu marku, proizvodit će dva modela…

To je u skladu s novim modelom grupnog upravljanja — male jedinice koje djeluju agilno i imaju pristup tehnološkim platformama kako bi iskoristile sinergiju.

  • Auto

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 0

Volkswagen Grupa potvrdila je da će lansirati podbrend Scout sa sjedištem u SAD-u i to za električni pickup i SUV koji će biti na novoj platformi. VW grupa će izgraditi zasebnu, neovisnu kompaniju kako bi oživjela ime Scout, koje je kupila prošle godine u sklopu akvizicije Navistara. 

Proizvođač automobila planira pokazati svoje prve prototipove sljedeće godine i započeti proizvodnju 2026, iako detalji o tome gdje ostaju nejasni.

alt

Šef finansija VW Grupe Arno Antlitz rekao je da će Scout biti zasebna jedinica i robna marka unutar Volkswagen Grupe. To je u skladu s novim modelom grupnog upravljanja — male jedinice koje djeluju agilno i imaju pristup tehnološkim platformama kako bi iskoristile sinergiju.

VW Grupa je kupila ime marke Scout kada je njegova poslovna jedinica za kamione Traton kupila Navistar International Corp 2020. Navistar je nastao 1985. kada je International Harvester, koji je bio vlasnik marke Scout, prestao postojati. International Harvester, poznat po traktorima i teškim kamionima, počeo je proizvoditi Scout u novembru 1960. Kutijasti Scout postao je jedno od najpopularnijih osobnih vozila International Harvester svih vremena.

International Harvester je ukinuo liniju pick-upova i terenaca Scout 1980. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...