ONI NAJBOLJE ZNAJU DA JOŠ NIJE GOTOVO: Kina će povećati ograničenja za...

U saopćenju Nacionalne uprave za imigracije navedeno je da "putovanja u inostranstvo neće biti dozvoljena bez potrebe" i da će se raditi detaljni pregledi prilikom putnih isprava zbog Covida-19.

  • Šareni svijet

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 0

Kineska administracija saopćila je da će ograničiti odlazak svojih državljana u inostranstvo kako bi spriječila širenje slučajeva COVID-19 izazvanih varijantom omikron, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Nacionalne uprave za imigracije navedeno je da "putovanja u inostranstvo neće biti dozvoljena bez potrebe" i da će se raditi detaljni pregledi prilikom odobravanja putnih isprava zbog Covida-19.

Dodaje se da će biti pojačani i inspekcijski nadzori radi sprečavanja ilegalnih prelazaka granice.

U saopćenju je navodi da je situacija s Covidom-19 u Kini na "kritičnoj tački".

Predsjednik Xi Jinping poručio je da će politika "nula slučajeva" biti nastavljena bez kompromisa.

Od početka pandemije COVID-19 u Kini, putovanja stranaca iz inostranstva i putovanja kineskih državljana u inostranstvo uveliko su ograničena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...