POČELA TRADICIONALNA "KUPOVINA" GLASOVA UOČI OPĆIH IZBORA: Dodik mladima, penzionerima i borcima dijeli po 100 KM

Kazao je da će za te namjene iz budžeta biti potrebno izdvojiti oko 50 miliona KM.

  • Vijesti

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 2

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je, nakon sjednice predsjedništva ove stranke u Banjoj Luci, najavio da će mladima od 18 do 30 godina, penzionerima i borcima u RS-u biti isplaćeno po 100 KM.

Kazao je da će za te namjene iz budžeta biti potrebno izdvojiti oko 50 miliona KM.

"Namjera je da se penzionerima osigura i pomogne za plaćanje zimnice i računa, a mladima koji se školuju ili studiraju, pomogne da nabave nove udžbenike ili za bilo šta što je njima potrebno", rekao je Dodik.

Također, najavio je da će već od naredne sjednice Narodne skupštine RS-a biti donesena odluka da se sudijama i tužiocima omogući povećanje plaća za 10 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...