ŠOKANTNA SAZNANJA GENERAL-MAJORA KIRILA BUDANOVA: "U augustu nas čeka prekretnica u ratu, državni udar u Rusiji..."

Šef Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine rekao je da će se prekretnica u ratu u Ukrajini dogoditi sredinom augusta.

  • Svijet

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 1

Šef Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine general major Kirilo Budanov (36) rekao je u razgovoru za Sky News da rat u Ukrajini napreduje toliko dobro da će se prekretnica u sukobu dogoditi sredinom augusta, a sam konflikt završiti do kraja godine.

Budanov je dodao i da je u Rusiji već započeo državni udar na predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina te da ovaj boluje od raka.

Budanov radi u mračnom uredu prepunom literature o ratovanju i špijunaži, vreće pune pijeska stavljene su prozore njegova ureda, automatske puške razasute su po podu, a šaržer pun metaka koristi kao uteg za papir.

Iako prilično mlad, Budanov govori precizno poput bitno iskusnijih obavještajaca. Iz Sky Newsa kažu da se tokom intervjua nasmijao samo jednom te da je rijeko kada pokazao ikakve emocije. Jedan jedini smiješak došao je nakon što je rekao da je "optimističan".

Budanov je predvidio kada će Rusija napasti Ukrajinu, a sad kaže da sluti i kada bi rat koji je počeo 24. februara mogao završiti.

- Prekretnica će se dogoditi u drugoj polovini augusta. Većina vojnih akcija okončat će se do kraja godine. Nakon toga ćemo na svim svojim teritorijima uspostaviti vlast, pa tako i u Donbasu i na Krimu - rekao je Budanov.

Unatoč tome što se sada fokusirala na istočno ukrajinsko bojište, glavni ukrajinski vojni obavještajac kaže da Rusija nije promijenila taktiku te da trpi velike gubitke. Nije htio mnogo govoriti o ukrajinskim žrtvama.

Budanov je rekao da ga ne čudi što se Rusi muče.

- Znamo sve o svome neprijatelju. Za njihove planove doznamo praktički odmah nakon što se finaliziraju - rekao je obavještajac.

- Europa Rusiju vidi kao veliku prijetnji. Boje se njene agresije. S Rusima se borimo već osam godina i možemo reći da su priče o velikoj ruskoj moći samo mitovi. Nije Rusija toliko jaka. Oni su horda s oružjem -  zaključio je Budanov.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...