BARONESA HELIĆ UPOZORAVA: Rusija ima problem s Bosnom i Hercegovinom, vrijeme je za NATO na Balkanu...

Zastupnica u britanskom parlamentu Arminka Helić pozvala je Sjevernoatlantski savez na pojačani angažman na zapadnom Balkanu.

  • Politika

  • 17. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 1

Reagirajući na objavu Vladimira Putina da Rusija nema problem s pristupanjem Finske i Švedske NATO savezu, zastupnica u britanskom parlamentu Arminka Helić pozvala je Sjevernoatlantski savez na pojačani angažman na zapadnom Balkanu.

"Ali Rusija ima problem s Bosnom i Hercegovinom. U slučaju približavanja BiH i NATO, naša zemlja morala bi reagirati na takav akt neprijateljstva'", napisala je ona citirajući ruskog ambasadora u BiH. 

"Vrijeme je da NATO potisne i na Balkanu", poručila je baronesa Helić., zastupnica Doma lordova, gornjeg doma Parlamenta Velike Britanije. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...