MILO ĐUKANOVIĆ LOBIRAO KOD STOLTENBERGA: "Važno je da NATO pojača saradnju sa BiH"

Đukanović je, uz zahvalnost za pohvale na račun Crne Gore i njenog doprinosa kao članice Alijanse, potvrdio jednu novu atmosferu u Crnoj Gori, čemu svjedoče i konsenzualne odluke na nedavno održanom Savjetu za odbranu i bezbjednost

  • Regija

  • 20. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je danas telefonski razgovor sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Kako se navodi, uz zahvalnost za prihvaćenu inicijativu za razgovor, generalni sekretar Stoltenberg je iskazao visoke ocjene za liderstvo i nastojanje da učini sve da Crnu Goru zadrži na euroatlantskom kursu.

“On je dobrim vijestima ocijenio poruku predsjednika o formiranju nove Vlade u Crnoj Gori i odlučnosti u ispunjavanju svih obaveza iz euroatlantske agende, potencirajući konstruktivnu ulogu Crne Gore u Alijansi i regionu, kao i doprinos NATO operacijama, posebno vojnika koji su u Letoniji. Zahvalio je i za usvojene odluke o investicionom planu za odbranu do 2024, cijeneći to izuzetno važnim, posebno u svijetlu agresije na Ukrajinu, i podsjetio da je zadatak NATO-a da podrži Ukrajinu istovremeno igrajući konstruktivnu ulogu”, navodi se u saopštenju, prenosi podgorički Standard.

Đukanović je, uz zahvalnost za pohvale na račun Crne Gore i njenog doprinosa kao članice Alijanse, potvrdio jednu novu atmosferu u Crnoj Gori, čemu svjedoče i konsenzualne odluke na nedavno održanom Savjetu za odbranu i bezbjednost, koje se tiču ispunjavanja obaveza iz članstva u odnosu na ukrajinsku krizu, uz opravdano očekivanje da ćemo pokazati punu odgovornost prema Savezu kojem pripadamo u svim aspektima, piše u saopštenju.

“Predsjednik Đukanović i generalni sekretar Stoltenberg su se saglasili da je jako važno da NATO podrži i pojača saradnju sa zemljama koje nijesu članice, Gruzijom, Moldavijom i Bosnom i Hercegovinom, i da je jednako tako važno u aktuelnim uslovima podržati i potvrditi politiku otvorenih vrata NATO. Uz obostrano zadovoljstvo podnošenjem aplikacije za članstvo Finske i Švedske, predsjednik je ponovio podršku Crne Gore i izrazio nadu da će Crna Gora biti među prvim zemljama koje će ratifikovati sporazum o pridruživanju”, navode iz Kabineta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...