PLAN ZA PRODAJU: Barcelona hitno mora zaraditi 50 miliona eura

Sport tvrdi da postoje tri ključna igrača na kojima bi se mogao zaraditi novac u najskorijem roku.

  • Sport

  • 21. Maj 2022  21. Maj 2022

  • 0

Barcelona očajnički traži način da hitno zaradi 50 miliona eura na nekome od deset igrača na koje ne računaju sljedeće sezone, piše danas katalonski Sport.

Širi plan je zaraditi oko 150 miliona eura ukupno na odštetama, ali trenutno je situacija toliko delikatna da je nužno prvo namaknuti 50 miliona eura kako bi se mogla zatvoriti financijska konstrukcija oko dovođenja Roberta Lewandowskog.

Sport tvrdi da postoje tri ključna igrača na kojima bi se mogao zaraditi novac u najskorijem roku.

To su Frenkie de Jong, Sergino Dest i Memphis Depay. Katalonski medij je razradio po scenarij za svakog od spomenutih igrača te pojasnio kako bi Barcelona mogla na njemu zaraditi.

Nizozemski veznjak je prvonaveden i najveći potencijal za prodaju jer gotovo da ne postoji klub u Evropi koji ga ne bi volio dovesti, ali kao najrealnija opcija nameće se Manchester United kojeg će od ljeta voditi upravo De Jongov bivši trener iz Ajaxa, Erik Ten Hag.

Barcelona je voljna pustiti De Jonga za odštetu od 90 miliona eura, a možda bi pristala i na nešto manju odštetu ako bi iznos bio isplaćen u što kraćem roku. Xavi ga želi zadržati, ali ako dođe prava ponuda, Laporta će prihvatiti ponudu, tvrdi Sport.

Sergino Dest je drugi od nogometaša koji su traženi na tržištu.

Barcelona traži način da dovede Cesara Azpilicuetu i zadrži Danija Alvesa, a planira i produžiti ugovor sa Sergijem Robertom te bi pozicija desnog beka bila popunjena. Za njega Barcelona traži 20 miliona eura, prenosi Raport.ba.

Treća opcija je Memphis Depay koji je s Barcelonom potpisao na samo dvije godine pa je jasno da Barceloni prijeti mogućnost da ga izgubi besplatno ako ga ne proda ovo ljeto jer od zime ima pravo kao slobodan igrač pregovarati s drugim klubovima. Depay trenutno vrijedi oko 45 miliona eura, a Barcelona bi ga pustila za petnaestak miliona manje. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...