NAŠI SUSJEDI SE NAORUŽAVAJU: Albanija kupuje protivtenkovske projektile Javelin

U saopštenju se navodi da je Albanija potpisala ugovor sa američkom kompanijom Lockheed Martin.

  • Regija

  • 21. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 0

Albanija je kupila protivtenkovske projektile Javelin kako bi ojačala svoju odbranu saopštio je danas ministar odbrane te zemlje Niko Peleši. U saopštenju se navodi da je Albanija potpisala ugovor sa američkom kompanijom Lockheed Martin, ali se ne precizira broj projektila, cijena i kada će biti isporučeni.

Peleši je rekao da je cilj kupovine projektila modernizacija vojske.

"Da ne stvaram paniku, nema konkretne prijetnje. Mi smo država članica NATO-a i pitanje nacionalne bezbjednosti je riješeno. Zaštićeni smo", rekao je ministar.

Peleši je takođe rekao da NATO ne predstavlja prijetnju nijednoj zemlji, uključujući Rusiju.

Tirana podržava politiku "otvorenih vrata" alijanse koja ulazak Finske i Švedske, za koje je Peleši rekao da su "dvije nezavisne suverene zemlje sa visokim političkim, pravnim i vojnim standardima".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...