IMA IH JOŠ: Kandidaturu Bećirovića za člana Predsjedništva BiH mogle bi podržati i stranke...

U Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem Bećirović je sinoć otkrio da će njegovu kandidaturu podržati još najmanje dvije stranke, ali nije želio reći o kojim strankama se radi.

  • Politika

  • 22. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 7

Denis Bećirović kandidat je opozicije za novog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a na konferenciji za novinare jučer je objavljeno da ga podržava sedam stranaka: SDP, NiP, Naša stranka, Narodni evropski savez, Savez za bolju budućnost, Bosanskohercegovačka inicijativa - Kasumović Fuad te pokret Za nove generacije Damira Marjanovića.

“Osjećam veliku odgovornost, obavezu, i ogromnu čast da budem kandidat ujedinjene opozicije za najvišu funkciju u našoj zemlji. Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti. 2018. dobio sam 200.000 glasova. Tada sam poručio sljedeće: Mi smo ljudi koji se nikada ne predaju, mi nastavljamo da se borimo. Mi se ne predajemo. Ova zemlja napokon treba reformatore, a ne politikante. Reformatori moraju ljudima reći i ono što ne vole da čuju, ali ono što moraju.

Prihvatam kandidaturu u najtežem postdejtonskom momentu. Mi trenutno imamo pokušaj pravne secesije entiteta RS, imamo napad na ustavni poredak i nikakva kampanja to ne može sakriti. To je teška konstatacija, ali istinita. To nije razlog za strah, apatiju ili dezorijentiranost. To je razlog da budemo još odlučniji i spremniji da se tome suprotstavimo”, rekao je Bećirović.

U Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem Bećirović je sinoć otkrio da će njegovu kandidaturu podržati još najmanje dvije stranke, ali nije želio reći o kojim strankama se radi.

Prema informacijama Raporta, Bećirovićevu kandidaturu podržat će Stranka penzionera i PDA. Osim njih, nezvanično, pregovara se i sa Strankom za BiH. Iako je bilo špekulacija o njegovoj kandidaturi, Haris Silajdžić je rekao da do toga neće doći.

Time bi se blok stranaka koje podržavaju kandidaturu Bećirovića za člana Predsjedništva BiH povećao na deset.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...