KADA IH UGLEDATE VEĆ JE KASNO: Nove prometne kamere u Njemačkoj imaju samo jednu metu…

Dokumentiranje kamerom najsigurniji je način kažnjavanja neposlušnih vozača.

  • Auto

  • 23. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 0

Mnoge države bore se s brzinom u prometu, ali sve veća pošast postaju mobiteli i tableti. Nizozemska je nedavno instalirala efikasan sustav kamera Monocam, kojima je cilj pratiti i kažnjavati vozače koji koriste mobitele i tablete, a uspjeh tog tehnološkog pothvata na sličan je čin motivirao i Nijemce. Dokumentiranje kamerom najsigurniji je način kažnjavanja neposlušnih vozača.

Njemačka postavlja prve kamere u Trieru pa potom i u Mainzu, a proširit će se cijelom državom.

U Mainzu su uključili kameru u četvrtak na par sati, tek toliko da se upoznaju s njezinim karakteristikama i već je u sat vremena snimila dvadesetak vozača automobila i teretnih vozila koji su koristili mobitele. Koriištenje mobitela naplaćuje se sa 100 eura i jednim negativnim bodom.

Pilot projekt traje šest mjeseci. U Njemačkoj je zabranjeno korištenje mobitela, osim ako ne koristite hands free uređaj, Bluetooth…

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...