BURNO U BANJOJ LUCI: Dodik u velikim problemima, zahtjev za posebnom sjednicom u parlamentu Republike Srpske...

Šef Kluba poslanika DNS-a u NSRS, Duško Ivić potvrdio je da će ta stranka podržati inicijativu SDS-a.

  • Politika

  • 24. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS, Miladin Stanić, ističe da će već na sljedećoj redovnoj sjednici parlamenta, koja je zakazana za 31. maj, skupljati potpise parlamentaraca kako bi se održala posebna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda – razjašnjenje da li je BiH uvela sankcije Rusiji.

On ističe za Srpskainfo da za sada u tome imaju podršku poslanika PDP-a, te da vjeruje da će i drugi opozicioni poslanici prihvatiti inicijativu SDS-a.

– Ta tema mora doći na dnevni red i ne vidim razlog zašto bi SNSD izbjegavao sjednicu. Ako je istina ono što je Vučić rekao, da je sve urađeno mimo Dodikove volje, zašto onda on ne izađe pred poslanike i to objasni. S obzirom na to da izbjegavaju sjednicu, to me navodi na samo jedan zaključak, a to je da je sve urađeno uz njihovu saglasnost – tvrdi Stanić.

On je upitao zašto je važniji Pelješki most zbog kojeg je ranije sazivana posebna sjednica NSRS-a, a nije važno da li je BiH uvela sankcije Rusiji, i zašto je to učinjeno mimo volje jednog naroda i Predsjedništva BiH.

Šef Kluba poslanika DNS-a u NSRS, Duško Ivić potvrdio je da će ta stranka podržati inicijativu SDS-a.

On ističe da bi, s obzirom na to da je Vučić jasno rekao da je BiH uvela sankcije Rusiji, bilo dobro da Dodik to razjasni pred narodnim poslanicima.

– To bi bilo korektno s njegove strane, a ne ovako da se iznose poluistine. Jasno se zna da je Srbija jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji – zaključuje Ivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...