"DVA MILIONA JE PREVIŠE U OVOJ KRIZI": Draško Stanivuković o aferama Kiseonik, Ekvator, Vodovod...

"Možemo se naći pred Tunjicama, pa neka se dobrovoljno preda onaj za koga se utvrdi da laže", istakao je Stanivuković, pozivajući aktere ovih afera na sučeljavanje dokazima.

  • Društvo

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, predao je danas urgenciju Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Novinarima je iznio i nove dokaze u slučajevima "Ekvator", "Kiseonik" i "Vodovod". Istakao je da zbog svega odgovorni moraju ići u zatvori i da tužilaštvo mora da radi svoj posao.

On je podsjetio da je sa računa grada nezakonito skinuto dva miliona KM.

"Mi nemamo vremana, prava kod nas mora doći što prije. Ovo je pitanje pravde i pravednosti i uspostavljanja sistema u ovom društvu. Dva miliona je previše u ovoj krizi, i to je u džepovima ovih ljudi. Novi bilbordi će biti postavljeni u gradu", rekao je Stanivuković.

Istakao je da je sud potvrdio da je kiseonik o kojem smo ranije pričali štetan po zdravlje, pa se pita zašto Okružno javno tužilaštvo ne reaguje.

Stanivuković kaže da neko mora reagovati u svim ovim slučajevima.

"Podnosimo i dodatne krivičnu prijavu protiv notara Maleševića, ali i urgenciju da Tužilaštvo reaguje po slučaju sudinice Gordane Vojvodić Marić. Predali smo sve materijalne dokaze, a po pitanju 'Vodovoda' predali smo nove dokaze", ističe Stanivuković.

Na kraju je istakao da žele svega ovoga, da narod dočeka satisfakciju i da odgovorni za to odgovaraju, prenosi portal Buka. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...