KOJI PRILOG UZ PILEĆE MESO, VJEČNO JE PITANJE: Ovih nekoliko prijedloga dobro će vam doći

Fenomenalno bi išli pire krompir ili riža, a uz sve to neka hladna salata sa povrćem.

  • Gastro

  • 25. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 0

Ta dilema uvijek postoji. Želite da spremite pileće bijelo meso na roštilju, tavi ili u rerni, a ne znate šta ćete za prilog.

Na stranici Recepti.com piše nekoliko prijedloga.

Recimo, fenomenalno bi išli pire krompir ili riža, a uz sve to neka hladna salata sa povrćem da se postigne kompromis ukusa.

A vidimo i nekoliko recepata.

Sipati 200g majoneze, dodati malo bijelog vina i 2-3 sitno izrendanih kiselih krastavčića i posoliti malo. Sve to umutiti. Uz sos i grilovanu piletinu dodajte i grilovane gljive sa bijelim lukom i biberom.

Ili, "propržiti malo crnog luka, dodati na sitne listiće isjeckane šampinjone, propržiti pa dodati malo bijelog vina, biber, vegetu, može origano, pa kada voda ispari pomjeriti tavu sa vatre, dodati pavlake, izmiješati i servirati toplo".

Idu, normalno, i grilovane tikvice, patlidžani i paprike.

Prijatno, kako god!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...