"KO JE TA ŠTO HOĆE DA PRIZNAMO KOSOVO...": Sukob Dodika i Balje odjeknuo u susjedstvu...

Bosna i Hercegovina nije priznala neovisnost Kosova, a građanima s kosovskim putnim ispravama za ulazak u Bosnu i Hercegovinu potrebna je viza.

  • Politika

  • 27. Maj 2022  27. Maj 2022

  • 2

Zastupnica bošnjačke zajednice u Skupštini Kosova, Duda Balje pisala je Miloradu Dodiku, otkrila je za Al Jazeeru.

Kaže kako je zatražila osnivanje ureda za veze u Sarajevu, kakav već postoji u Beogradu koji, kako je navela, isto tako nije priznao neovisnost Kosova.

Pismom koje je, osim Dodiku proslijedila i na brojne druge adrese, od premijera do ministara, traži i putne olakšice i bezvizni sistem, a ističe kako njime ne želi da Sarajevo prizna Kosovo nego da se njenim građanima odobre praktični zahtjevi.

Dodik je jedini na kraju i reagirao na pismo pa rekao, kako tvrdi Balja: "Ko je tamo neka poslanica s Kosova koja želi da mi priznamo Kosovo?", pišu hrvatski mediji.

"Nisam govorila o priznavanju, samo o olakšicama za putovanje. Ako možemo s Beogradom, zašto ne možemo sa Sarajevom", pita se Balje koja zaključuje kako je pitanje vremena kada će Kosovo priznati i Beograd i Sarajevo, te da Bošnjaci na Kosovu vide Bosnu i Hercegovinu kao svoju matičnu državu.

Inače, Bosna i Hercegovina nije priznala neovisnost Kosova, a građanima s kosovskim putnim ispravama za ulazak u Bosnu i Hercegovinu potrebna je viza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...