KOD GLUMCA IMA MJESTA: "Smjenu Emira Hadžihafizbegovića traži Ured za borbu protiv korupcije"

Čampara nije dao precizan odgovor o tome kako je glasao u slučaju Sarajevskog ratnog teatra, rekavši da je bio ‘vjerovatno suzdržan’.

  • Politika

  • 27. Maj 2022  27. Maj 2022

  • 4

"Denis Bećirović i Željko Komšić mogu lagano do Predsjedništva", poručuje Aljoša Čampara (NIP), dok se svakodnevno govori o upitnom finansiranju izbora. Intenzivno se priča i o smjenama na pozicijama direktora kulturnih institucija u Sarajevu, Emira Hadžihafizbegovića i Aleša Kurta. Nakon što izvještaji o radu Kamernog teatra 55, odnosno Sarajevskog ratnog teatra nisu pozitivno ocijenjeni, kantonalni zastupnik Čampara poručuje da je u ovom slučaju riječ o borbi protiv korupcije.

“Za Hadžihafizbegovića je Ured za borbu protiv korupcije napisao dopis da on mora biti smijenjen sa pozicije jer je lažno prijavio da nije član političke stranke. U konkursnoj proceduri su jasno propisani uslovi koje mora zadovoljavati osoba koja će obnašati direktorsku funkciju. U zakonu piše da neko ko je na izvršnim pozicijama u sklopu određene partije ne može obnašati ovakve funkcije”, objašnjava Čampara.

Tvrdi da je spomenuti nalaz Ureda za borbu protiv korupcije stigao na osnovu navodne prijave.

I sam je glasao protiv izvještaja o radu Kamernog teatra.

“Ova zemlja je puna priče o borbi protiv korupcije i stranačkog zapošljavanja. Glasao sam kako sam glasao jer je Ured za borbu protiv korupcije konstatovao, napisao i poslao dopis da dotični ne može obnašati funkciju jer je član Predsjedništva SDA”, podcrtava Čampara.

N1 podsjeća da je Hadžihafizbegović sve ranije navode nazvao lakrdijom, dodavši da ono što su oni napravili u Kamernom teatru u zadnjih pet godina dovelo ih u najboljih pet na Balkanu, ne samo u regiji.

A šta ćemo sa SARTR-om?

S druge strane, Čampara nije dao precizan odgovor o tome kako je glasao u slučaju Sarajevskog ratnog teatra, rekavši da je bio ‘vjerovatno suzdržan’.

Ne zamjera ništa radu ove institucije, dodaje kako ništa ne ukazuje na definitivnu smjenu direktora, kao i to da su vlada i parlamentarna većina čiji je član posvećene radu kulturnih institucija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...