PUTINOVA AUTOINDUSTRIJA NA KOLJENIMA: Evo kakva vozila će se uskoro početi prodavati u Rusiji…

Zbog sankcija je teško doći do komponenti, a voziti se mora.

  • Auto

  • 28. Maj 2022  01. Jun. 2022

  • 2

Renault se kao većinski vlasnik povukao iz AvtoVAZ-a zbog ruskog napada na Ukrajinu. Otišli su i mnogi dobavljači dijelova pa se kompanija koja proizvodi Lade u Rusiji našla u teškoj situaciji. Zbog sankcija je teško doći do komponenti, a voziti se mora.

Prvi model AvtoVAZ-a, koji će biti pušten u proizvodnju nakon dugog zastoja, bit će Lada Granta u pojednostavljenoj verziji. Dolazak u prodajne salone očekuje se u drugoj polovici juna.

Prema riječima jednog od trgovaca, predsjednika upravnog odbora BN-Motorsa, Alekseja Podshchekoldina, još nema tačnih informacija o konfiguracijama, ali najave već postoje. Najvjerovatnije će se ovi automobili nuditi bez ABS-a, ERA-GLONASS poziva u nuždi, zračnih jastuka i električnih prozora…

Prema njegovim riječima, kupcima će biti ponuđene dvije konfiguracije. U najjednostavnijoj verziji neće biti ništa što je Podshchekoldin već spomenuo, a u bogatijoj verziji bit će dodani električni prozori i električni servo upravljač. Obje konfiguracije bit će s motorom koji ne ispunjava ni Euro 5 norme. Motor je 1,6-litreni sa 90 KS.

Cijena vozila trenutno nije poznata, ali će vjerovatno biti oko 8.600 eura. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...