VASKOVIĆ OTKRIO DETALJE DRAMATIČNOG SASTANKA U BANJOJ LUCI: Dodik u strahu od hapšenja na tajnom sastanku sa Lukačem, Kostreševićem i Ćulumom...

Dodik je u svom maniru svaki put odgovorio; “Ako je kriv, uhapsi ga”.

  • Mini market

  • 28. Maj 2022  01. Jun. 2022

  • 0

Milorad Dodik održao je tajni sastanak sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, direktorom policije RS Sinišom Kostreševićem i Darkom Ćulumom, direktorom SIPA-e.

Sastanak je održan prije dvadesetak dana, a Dodik je od trojice svojih policijskih “vedeta” ultimativno zahtijevao da odmah prekinu sa međusobnim sukobima i uspostave saradnju kako bi ga zaštitili.

“Potrebni ste mi svi i sukobi moraju prestati”, ultimativno je naložio tom prilikom Dodik Lukaču, Kostreševiću i Ćulumu.

Protekli dani pokazali su da su ga poslušali i da je Lukač ponovo u Dodikom jatu; Loša procjena, jer je to jato bez budućnosti, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Dodik se panično boji hapšenja, a skalamerija “Despot” koja je dežurala pred njegovim kabinetom u zgradi Vlade RS očito mu nije ulivala dovoljno povjerenja.

Bar on zna, na osnovu opljačkanih miliona na tom “projektu”, da “Despot” nije ni za starog gvožđa. Valjda je zato i uklonjen prije par dana.

“Despot” je tek privid snage koja ne postoji, dok je sukob Lukača i Kostreševića bio najveća glavobolja Dodika, jer je prijetio eskalacijom: Lukač je imao vrlo, kako je tvrdio, čvrstu namjeru da uhapsi direktora policije zbog njegove navodne veze s pripadnicima kriminalnog miljea.

Štaviše, u nekoliko navrata je donosio dokaze protiv Kostreševića Dodiku i saopštavao mu da mora uhapsiti Kostreševića.

Dodik je u svom maniru svaki put odgovorio; “Ako je kriv, uhapsi ga”, a čim bi Lukač izišao iz kancelarije, ušao bi Kostrešević i sa njim dogovorio novi udar na Lukača.

Dodik je bio glavni strateg spašavanja Kostreševića od Lukača i u tom mini duelu je devastirao ministra policije. Na njegovu žalost, ta mu pobjeda nije čak ni Pirova, jer će Kostrešević uskoro iza rešetaka, kao i mnogi drugi iz vrha MUP RS koji su stvorili zmijsko narkognijezdo u toj takozvanoj instituciji, piše Vasković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...