LIDER BOŠNJAČKE STRANKE RAZOČARAO ABAZOVIĆA: "'Otvoreni Balkan' nema našu bjanko podršku!"

"Svako, pa i premijer, može razgovarati o svim pitanjima ali krupne odluke, među kojima je i pitanje Otvorenog Balkana, donosit ćemo u institucijama sistema".

  • Regija

  • 29. Maj 2022  29. Maj 2022

  • 1

"Otvoreni Balkan nema bjanko podršku moju niti Bošnjačke stranke, ni u Vladi ni u Skupštini Crne Gore", izjavio je za Politicki.ba predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik manjinske Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović.

Reagirajući na sve dinamičniju raspravu o mogućem pristupanju Crne Gore ovoj inicijativi, on je istakao da "prioritetni zadatak aktuelne administracije je ubrzavanje EU integracija i sve institucionalne kapacitete treba usmjereni prema tom cilju". 

"Svako, pa i premijer, može razgovarati o svim pitanjima ali krupne odluke, među kojima je i pitanje Otvorenog Balkana, donosit ćemo u institucijama sistema i sa najvišim stepenom saglasnosti konstituenata vlasti rukovodeći se isključivo interesom građana i države Crne Gore", poručio je Ibrahimović.

Bošnjačka stranka prioritet regionalnim inicijativama za približavanje ulasku u EU daje Berlinskom procesu. 

"Berlinski proces i CEFTA nam nude sve ono što se navodno nalazi u programu Otvorenog Balkana i s toga ostajemo pri stavu da je za Crnu Goru i njen integracioni put najbolji model Berlinski proces, koji je pod pokroviteljstvom EU", saopćila je ranije Bošnjačka stranka. 

Podršku inicijativi "Otvoreni Balkan" u posljednje vrijeme sve izraženije daje crnogorski premijer Dritan Abazović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...