POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MUAMERA JUGOVIĆA: Nabavio lažnu diplomu kako bi se zaposlio u Sloveniji

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu

  • Hronika

  • 29. Maj 2022  29. Maj 2022

  • 2

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu protiv Muamera Jugovića, optuženog zbog krivotvorenja isprave.

Kako je saopćeno, Jugović je, prema optužnici, nabavio lažnu diplomu Građevinske škole u Banjoj Luci i koristio je u Sloveniji kako bi dobio radnu dozvolu.

Diplomu je nabavio od osobe iz Čelinca.

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu kojom se optuženom stavlja na teret da je lažnu javnu ispravu nabavio i upotrijebio na način da je, od njemu poznate osobe s područja općine Čelinac, nabavio diplomu o položenom završnom ispitu u stručnoj školi, JU Građevinska škola Banja Luka, te svjedočanstvo o završenom prvom, drugom i trećem razredu iste škole, a potom je takvu lažnu diplomu upotrijebio u Zavodu zapošljavanja u Republici Sloveniji u svrhu izdavanja radne dozvole – saopćilo je Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona.

Portal Nezavisnih je objavio da je riječ o diplomi za zanimanje armirač.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...