LAPSUS LIGNJE BIVŠEG REISA: Mustafa Cerić "sahranio" bivšeg načelnika Starog Grada Mustafu Resića, uslijedili su urnebesni komentari…

“Moram se zahvaliti i ovome rahmetli načelniku Starog Grada Mustafi Resiću. Molim Allaha da mu sve grijehe oprosti, a nije imao puno, nego samo one male da mu oprosti”, kazao je tada Cerć.

  • Mini market

  • 30. Maj 2022  30. Maj 2022

  • 5

Na subotnjoj svečanosti otvaranja upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH obratio se i bivši reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić koji je zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, no tom prilikom napravio je grešku.

Naime, Cerić se zahvalio i bivšem načelniku općine Stari Grad Mustafi Resiću, međutim u svojoj zahvali nazvao ga je "rahmetli", iako je Resić živ.

“Moram se zahvaliti i ovome rahmetli načelniku Starog Grada Mustafi Resiću. Molim Allaha da mu sve grijehe oprosti, a nije imao puno, nego samo one male da mu oprosti”, kazao je tada Cerć.

alt

Mnogi su bili iznenađeni ovom izjavom bivšeg reisa, a i sam Cerić je ispravio svoju grešku objavom na Facebooku dan kasnije.

"Bivši načelnik Starog grada Mustafa Resić je živ i zdrav. Tražim od Mustafe i njegove porodice halala za jučerišnji lapsus linguae. Ali ostaje moja iskrena zahvalnost za njegov ogromni doprinus u izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u našoj zemlji. Učim dovu Allahu Milostivom da podari Mustafi Resiću i njegovoj prorodici dug život i dobro zdravlje. Amin", napisao je Cerić na Facebooku.

Cerićev lapsus imao je brojne komentare na društvenim mreźama, među kojima je bila i ova urnebesna objava...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...