DISKUSIJA TRAJALA SAT VREMENA: Sarajevo će dobiti ulicu generala Mehmeda Alagića i transferzalu Michaela Schumachera

Skupština Kantona Sarajevo danas je jednoglasno usvojila da će novoformirana ulica u sarajevskom naselju Nova Otoka dobiti ime po generalu Mehmedu Alagiću. 

  • Vijesti

  • 30. Maj 2022  30. Maj 2022

  • 1

Skupština Kantona Sarajevo danas je jednoglasno usvojila prijedlog da će novoformirana ulica u sarajevskom naselju Nova Otoka dobiti ime po generalu Mehmedu Alagiću. 

Osim toga, u naselju Alipašin Most dio ulice Safeta Zajke nosit će naziv Mala mahala, dok će A transferzala na području Dobrinje nositi naziv A transferzala Michaela Schumachera.

Diskusija u Skupštini KS vezana za imenovanje ulice po generalu Mehmedu Alagiću trajala je čak sat vremena.

Mehmed Alagić legendarni je ratnik i prvi poslijeratni gradonačelnik Sanskog Mosta. Umro je ponižen i proganjan, u večernjim satima, 7. marta 2003. godine.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bio je komandant Trećeg i Sedmog korpusa ARBiH.

Ostat će upamćen po akcijama oslobađanja Vlašića, Kupresa, Donjeg Vakufa i svog rodnog Sanskog Mosta.

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...