IZ VLADE FBiH TVRDE: "Premijeru Novaliću nije zabranjeno da se obrati u Prijedoru, on je zamoljen"

Jedan od organizatora skupa Edin Ramulić obratio se premijeru Novaliću: “Nemojte ovdje davati izjave, molim vas nemojte”, kazao je.

  • Društvo

  • 31. Maj 2022  01. Jun. 2022

  • 0

Premijer FBiH Fadil Novalić danas je prisustvovao okupljanju povodom Dana bijelih traka u Prijedoru. Uskoro je na portalu N1 objavljena vijest kako je premijeru Novaliću "zabranjeno obraćanje medijima". Ovu vijest je objavio i naš portal. 

Danas je iz Ureda Vlade za odnose s javnošću stigao demant u kojem navode kako Novaliću nije zabranjeno, nego “da je zamoljen da se ne obraća“.

“U prvom tekstu pod naslovom “Fadilu Novaliću nije dozvoljeno da se obrati medijima u Prijedoru”, iznijeli ste neistinite informacije, kako u naslovu tako i u tekstu, a što se može provjeriti i u videu zabilježenim na mjestu događaja, a koji ste i sami objavili, i na kojem se jasno čuje da je premijer zamoljen da na mjestu obilježavanja stradanja u Prijedoru ne daje izjave za medije. Citiramo gospodina Ramulića iz inicijative “Jer me se tiče” u objavljenom videu: “Nemojte ovdje davati izjave, molim vas nemojte, molim vas nemojte!” Na što je premijer Novalić odgovorio: ‘Slažem se’, a potom se udaljio”, stoji u dopisu iz Vlade FBiH.

Prema tvrdnjama iz Vlade FBiH “nije bilo riječi o bilo kakvim dozvolama niti zabranama za premijera Novalića, koji je došao u Prijedor da oda počast ubijenim žrtvama, a ne da politizira ovakav događaj, dok su prisutni novinari, naše kolege, tražili izjavu premijera”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...