DOBRE VIJESTI AKO PLANIRATE U TURSKU: Objavljeni novi uslovi ulaska u zemlju

Turska je od 30. maja ukinula i obavezno nošenje maski, a to pravilo je ostalo na snazi samo u medicinskim ustanovama.

  • Vijesti

  • 01. Jun. 2022  

  • 1

Za ulazak u Tursku od danas više nije potreban negativan PCR ili brzi test na koronavirus preko svih graničnih prijelaza, objavio je list Hurriyet.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske uputilo je cirkularno pismo guvernerima 81 provincije u toj zemlji u kojem ih obaviještava o ukidanju obaveze posjedovanja negativnih rezultata PCR-a ili brzog testa na koronavirus za ulazak u zemlju preko svih graničnih prijelaza - zračnih, kopnenih, železničkih i pomorskih.

 

Ranije su turisti bez potvrde o vakcinaciji ili potvrde o preležanom COVID-19 za ulazak u Tursku morali da prilože negativan PCR test urađen najmanje 72 sata prije ulaska, ili antigen test ne stariji od 48 sati.

Turska je od 30. maja ukinula i obavezno nošenje maski, a to pravilo je ostalo na snazi samo u medicinskim ustanovama.

Podsjetimo, Turska službeno zahtijeva od Ujedinjenih naroda i drugih međunarodnih organizacija promjenu imena zemlje u Türkiye, rekao je ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

"Ankara će u utorak poslati službeno pismo svim međunarodnim akterima i očekuje da izmjena postane službena nakon ove sedmice", rekao je Cavusoglu. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...