ĆERAĆEMO SE, JOŠ ĆEMO SE ĆERATI: Beogradska politika piše da je srpsko tužilaštvo pronašlo dokaze protiv hrvatskih pilota

Politika.rs piše da su kao dokazi u postupku protiv Zdenka Radulja, Vladimira Mikca, Željka Jelenića i Danijela Borovića korištene informacije i dokumenti Haškog suda, materijalni dokazi MUP-a Republike Srpske te zapisnici o očevidu.

  • Regija

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 4

Dokazi za optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota koji se terete da su za vrijeme Oluje 7. i 8. augusta1995. naredili raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti uzeti su iz dokumenata koje je srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine pribavilo od Haškog suda, piše list Politika.rs.

Politika.rs piše da su kao dokazi u postupku protiv Zdenka Radulja, Vladimira Mikca, Željka Jelenića i Danijela Borovića korištene informacije i dokumenti Haškog suda, materijalni dokazi MUP-a Republike Srpske te zapisnici o uviđaju.

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije je u optužnici predložilo da se optuženima sudi u odsustvu, piše Politika. Glavna hrvatska državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u saboru je osporila optužnice i rekla da bi, da je bilo dokaza za raketiranje kolone sa srpskim izbjeglicama '95., to bilo obuhvaćeno haškim optužnicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...