SVI OBJEKTI U POGONU: Ljetna sezona na Panonskim jezerima već počela, cijene ulaznica nešto veće

Specifičnost ove ljetne sezone na Panonici je što će svečano obilježavanje početka te sezone trajati čak tri dana.

  • Ekonomija

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 0

Turizam u BiH je na putu oporavka nakon gubitaka uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Početkom ove godine, bilježimo gotovo 50 posto više posjeta u odnosu na isti period prošle godine. Stoga se od nove sezone očekuje mnogo. U Tuzli je na Panonskim jezerima sezona već počela.

Od ove sezone cijene dnevnih ulaznica na Panoniku su nešto veće, između 15 i 17% u odnosu na prethodnu godinu. No, to je zapravo nešto što mogli i očekivati. Takav je trend u turizmu u cijelom svijetu, pa i kod nas.

Međutim, ono što mi imamo, a ostatak svijeta nema su ova predivna jezera u samom centru grada. Također, vrlo bitno je napomenuti da je za ovu sezonu uređen gotovo cijeli kompleks, obogaćen je dodatnim sadržajima, ugostiteljski objekti su vrlo raznoliki, šaroliki, nude puno bolju ponudu.

Ovaj kompleks nije zatvaran tokom pandemije. Naime, radilo se nešto smanjenim kapacitetom, ali ipak se radilo. Održan je kontinuitet rada. 2019. kaže za Panoniku bila najbolja, najuspješnija godina, ali te godine ipak nije zabilježeno rušenje rekorda iz 2015. o najvećoj dnevnoj posjećenosti Panonike.

"Svi naši objekti su u pogonu. Ono što je najvažnije imamo kristalno čistu vodu sa salinitetom kao u Jadranskom moru, 35 grama. Tu su i slani slapovi i sve ono što Panoniku čini atrkativnim turističkim odredištem. Mi nikad ne znamo kakvo će ljeto biti, sve je skopčano i sa vremenskim uslovima. Nadamo se lijepom vremenu. Obo što smo mi trebali uraditi, to je urađeno. Panonika je zadržala svoje standarde, svoju ljepotu", istakao je direktor Pannonica Tuzla Maid Porobić.

"Nikad spremniji ne dočekujemo početak ljetne turističke sezone. Govorim u ime Turističke zajednice TK-a koja je realizirajući svoje planom i programom zacrtane ciljeve već dobrano odradila", kaže direktor Turističke zajednice TK-a Miralem Mešković.

Specifičnost ove ljetne sezone na Panonici je što će svečano obilježavanje početka te sezone trajati čak tri dana. To počinje 10. juna.

(federalna.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...