SKANDAL U HRVATSKOM SABORU: „Draža je dobro branio Srbe, Broz je dobro ubijao Srbe, a danas 70-80 posto ludih Srba više vole Broza nego Dražu, a strijeljanje u Bosni..."

Kazao je kako je Tito u prvom svjetskom ratu dobio srebrnu austrijsku medalju za hrabrost i bio jako dobar borac.

  • Regija

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 17

Nakon inicijative čelnika zagrebačkog SDP-a da se Trg Republike Hrvatske vrati i preimenuje u Trg Josipa Broza Tita, saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin održao je skandalozan govor u Saboru RH.

"U povijesnoj literaturi, a i usmenoj predaji, kola jedno 16 datuma rođenja Josipa Broza Tita. Nitko pouzdano ne zna koji je točan, ali svi znamo da to nije 25.05., a komunistima i inače datum, istina i činjenica gotovo ništa ne znače. Zbog toga Josip Broz Tito, uz ovih 16 datuma rođenja, ima i 15 datuma učlanjenja u komunističku partiju'', započeo je Prkačin. 

Kazao je kako je Tito u prvom svjetskom ratu dobio srebrnu austrijsku medalju za hrabrost i bio jako dobar borac.

"A s druge, srpske strane, ratovao je Dragoljub Draža Mihajlović, koji je dobio dvije zlatne srpske medalje. Draža je dobro branio Srbe, Broz je dobro ubijao Srbe, a danas 70-80 posto ludih Srba više vole Broza nego Dražu'', kazao je, te dodao kako je Tito kasnije otišao u Sovjetski Savez, gdje ga je posebno podržao jedan od sekretara partije.

''Sve Jugoslavene koje je trebalo strijeljati u Bosni, a Staljinovo pravilo je bilo 'ubijaj da ne bi oni ubili tebe' - čovjek nije morao biti ništa kriv, a trebalo je naći nekoga tko će ih optužiti za određenu krivicu. Jugoslavene je tužio i sudio Broz i svi su strijeljani. Kad je Staljin umro, rehabilitirani su svi Jugoslaveni koji su strijeljani u Sovjetskom Savezu. Ali tko će ih rehabilitirati, kad je sve optuženo, osuđeno i strijeljano na temelju Brozove lažne dojave?'', kazao je Prkačin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...