VELIKI PROTEST U PLJEVLJIMA: "Što prije nastaviti radove na putu ka Bosni i Hercegovini"

Putovanje do grada, tvrde mještani, donosi sijaset problema: udarne rupe, zaglavljivanje vozila, nemoguć transport malina i drugog osjetljivog voća, a posebno ih zbog lične i bezbjednosti djece brinu odroni koje sami uklanjaju.

  • Regija

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 0

Mještani više pljevaljskih sela koja se oslanjaju na regionalni put Pljevlja-Metaljka, protestovali su jer je rekonstrukcija te saobraćajnice obustavljena. Iz Uprave za saobraćaj poručuju da su ih usporili imovinsko-pravni odnosi, te izmještanje postojeće eleketro mreže.

Nekoliko stotina mještana pljevaljskih sela oslonjenih na put koji vodi od grada ka granici sa Bosnom i Hercegovinom okupili su se danas na Srdanovom Grobu, ne da bi proslavili eventualni završetak rekonstrukcije puta koji kasni godinu i po, već da bi upozorili nadležne da što prije nastave obustavljene radove, piše CdM.

Putovanje do grada, tvrde mještani, donosi sijaset problema: udarne rupe, zaglavljivanje vozila, nemoguć transport malina i drugog osjetljivog voća, a posebno ih zbog lične i bezbjednosti djece brinu odroni koje sami uklanjaju.

Već devet mjeseci na putu tvrde nema nijedne mašine niti bilo kakvih radova.

Put je, kažu mještani, međudržavni - spaja Bosnu i Crnu Goru, ali ni to, tvrde, ne utiče na nadležne da bi ubrzali i završili započete radove.

Prva faza rekonstrukcije 16,3 km puta puta košta 12 miliona eura i trebalo je da se okonča u decembru 2020 godine.

Iz Uprave za saobraćaj ne spore da su radovi obustavljeni, ali očekuju da će svi poslovi I faze biti okončani do kraja godine.

“Novac za rekonstrukciju regionalnog puta R3, dionica Pljevlja – Metaljka I faza, u potpunosti je obezbijeđen iz Kapitalnog budžeta Crne Gore tako da nezvanične informacije o učešću Turske u finansiranju ovog projekta nemaju nikakvo uporište”, saopštila je Uprava za saobraćaj.

Zahtjeve mještana za nastavak radova podržale su sve političke partije sa lokalnog nivoa kao i Opština Pljevlja čiji je potpredsjednik Nenad Rubežić danas bio sa sugrađanima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...