ODLUČIO SE OKUŠATI U PREMIJER LIGI BiH: Kontroverzni srbijanski stručnjak Nenad Lalatović zvanično je novi trener Borca

"Za šampionski mozaik", poručili su iz kluba nakon zvanične objave saradnje.

  • Sport

  • 05. Jun. 2022  05. Jun. 2022

  • 0

Kontroverzni srbijanski nogometni trener Nenad Lalatović novi je šef stručnog štaba Borca i naredne sezone s klupe će voditi ovaj tim iz Banje Luke.

Nakon višegodišnjeg "koketiranja" dvije strane u vezi s preuzimanjem Borca, Lalatović je odlučio napustiti srbijanski nogomet i okušati se u Premijer ligi BiH, a nema sumnje da će dolazak ovog stručnjaka značajno poboljašti sam kvalitet lige i da će Borac s njim na klupi igrati još ozbiljniju ulogu u bh. nogometu, piše Klix.ba.

Riječ je o stručnjaku koji je posljednji angažman imao na klupi Radničkog iz Kragujevca s kojim je izborio doigravanje za opstanak. Nakon što je izbjegao direktnu relegaciju iz srbijanske Superlige, Lalatović se odlučio na pregovore s predstavnicima banjalučkog kluba, a sada je saradnja i zvanično potvrđena, što je Klix.ba najavio još prije mjesec dana.

"Za šampionski mozaik", poručili su iz kluba nakon zvanične objave saradnje.

Od ranije je poznato da Lalatović sa sobom dovodi peteročlanu ekipu u stručnom štabu te da mu je to bio jedan od najvažnijih zahtjeva.

Prije nešto više od mjesec dana dospio je u fokus javnosti nakon što se posvađao s navijačem na tribinama. Na kraju ga je Lalatović čak i gađao predmetom i zbog toga je dobio crveni karton.

Lalatović je tokom karijere vodio brojne srbijanske klubove među kojima i Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Bio je selektor U-21 i U-20 reprezentacija Srbije, a radio je i u Radničkom iz Niša, Čukaričkom, Borcu iz Čačka, Voždovcu, Proleteru i Sremu.

Jedini inostrani angažman imao je u Saudijskoj Arabiji gdje je na svega osam utakmica vodio Al-Batin. Ta neslavna epizoda trajala je od jula do oktobra prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...